facebook

“Я не дозволю нікому говорити, що я допомагаю мафії та радію смерті дітей”: Сальвіні подав до суду на письменника роману про мафію «Гоморра»

Віце-прем’єр і глава МВС Італії Маттео Сальвіні подав до суду на письменника і викривача мафії Роберто Савіано, звинувативши його в розповсюдженні наклепів.

На цьому тижні Савіано помістив в Twitter фотографію мертвої жінки з дитиною в Середземному морі і запитав, «скільки задоволення» міністр, відомий своєю жорсткою антиміграційною політикою, отримує від цього зображення.




«Я подав до суду на Савіано, як обіцяв. Я приймаю будь-яку критику, але не дозволю нікому говорити, що я допомагаю мафії… або говорити, що я радію смерті дітей»
, – написав Сальвіні в Twitter.

Письменник вже відреагував на це повідомлення в своєму мікроблозі, зазначивши, що в разі розгляду сам Сальвіні буде викликаний до суду, де йому «доведеться говорити правду», повідомляє Rosbalt.ru

Савіано отримав всесвітню популярність завдяки роману-репортажу про мафію «Гоморра». Після публікації книги в 2006 році письменник перебуває під охороною поліції, побоюючись помсти з боку злочинців.

За мотивами книги був знятий однойменний фільм, номінований в 2008 році на премію «Оскар».

Письменник займається також журналістською роботою, співпрацює з провідними газетами Італії, а також США, Великобританії, Німеччини та ряду інших країн. Його головною темою залишаються викриття злочинів мафії.

Читайте також:  Українські біженці в Італії: з якими проблемами зіткнулися наші співвітчизники

Шукайте деталі в групі Facebook