facebook

Образили дочку загиблого АТОшника: нові деталі у скандалі з безкоштовним відпочинком дітей-мажорів в ЄС

Скандал навколо відправки на відпочинок до Хорватії українських дітей не вщухає. З 50 школярів Краматорська, семеро виявилися дітьми самих організаторів цієї поїздки. Місцеві жителі вирішили, що до моря насправді вирушили “мажори”. Але образливих нападок зазнали і “невинні” – наприклад, дочка загиблого в АТО підполковника, пише OBOZREVATEL.

Питання по трьом прізвищам
Як ми з’ясували, організатором поїздки краматорських дітей виявилася місцевий депутат від Блоку Петра Порошенка Лілія Кісліцина, яка працює в краматорського компанії SCaTдиректором з маркетингу і розвитку.

Про це стало широко відомо після того, як нардеп від БПП Марія Іонова в Facebook повідомила радісну новину – в Хорватію вирушили діти з зони військового конфлікту з категорій: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, а також діти бійців АТО.

Однак одна з місцевих жителів Русалова на фото щасливих хлопців відшукала дітей “мажорів”. Коли користувачі соцмереж виявили серед хлопців м’яко кажучи “не тих”, Іонова відредактувала свій пост і додала, що відбирали також дітей серед тих, хто заслуговує на це своїми успіхами в навчанні, спорті, а також серед тимчасово переміщених осіб.

Однак жителі Краматорська не заспокоїлися і почали вже за прізвищами відшукувати тих, хто вирушив до Хорватії “по блату”. Мовляв, хтось із дітей – дочка директора місцевого магазину, хтось родичка Кисліциної, хтось – дочка співробітниці депутата тощо.

“Впевнена, що можна розібратися по кожному конкретному випадку, не потрібно відшукувати обман і хитрість там, де їх немає. Пояснення відповідальних за формування групи буде надано по поверненню”, – пояснила Іонова в Facebook.

Вона так прокоментувала ситуацію: “Цю поїздку курирував і посол Хорватії. Їх сторона не висувала ніяких вимог по відбору дітей, для них головне, щоб це були діти з Донецької області, які пережили військові дії. Він сам зараз дуже засмучений цими подіями”.

Читайте також:  Через негоду без світла залишилися понад 100 населених пунктів

За словами нардепа, організатори самі спочатку визначили категорії – хто саме поїде. Хотіли, щоб це були діти загиблих військових або тих, хто зараз воює.

“Що стосується дітей-сиріт, то у них з’явилася можливість поїхати в Перу і Аргентину, і ми вирішили не розбивати їх групу. Потім з’явилися діти-переселенці, їх теж потрібно було взяти. Діти, які досягли хороших результатів в спорті, в науці… Чому ні? Пост я написала, але оскільки піднялася така хвиля, то зателефонувала Лілі і попросила все-таки уточнити, хто саме потрапив в список”, – повідомила Іонова.

Вона підкреслила, що дійсно є питання по трьом прізвищам – двох подавав відділ освіти Краматорська.

Популярное:”Поскаржився адміністратору, а у відповідь отримав удари по голові “: Робітник “Епіцентру” жорстоко побив покупця

“Я вже пізніше довідалася, що в групу потрапив син заступника мера Краматорська. Але він хороший хлопець, спортсмен, призер предметних змагань, ну при чому тут батько? Є дівчинка волонтерки, яка в 10 років має третій розряд з плавання, гордість Краматорська. І прийомний син одного з депутатів міської ради, теж хлопець переможець конкурсу Василя Стуса, він грав головну роль у виставі. Там всі гідні діти”, – говорить Іонова.

Постраждали невинні

У будь-якому випадку потрібно відзначити, що зазнали образливих звинувачень і діти, які без сумніву заслужили відпочинок в Хорватії. Так, мама однієї з дівчаток Тетяна Тедоровіч виклала скрін, де їй пишуть, що вона “багата жінка і могла б сама відправити доньку за кордон”. Насправді чоловік Тетяни, батько її дочки підполковник Вадим Суський загинув на сході в серпні 2018 року.



“Як повідомляють друзі і колеги, поки ми з дітьми насолоджуємося відпочинком, в рідному Краматорську вже йде “розслідування”- яких “неправильних” дітей Кісліцина повезла до Хорватії, і може, щось з цього отримала”, – написала краматорський депутат.

Читайте також:  “Велика яскравість”: у небі над Хорватією та Італією помітили незвичне природне явище (відео)

За її словами, перевагу при виборі кандидатів для поїздки віддавали дітям, які заслужили цього своїми успіхами в навчанні, спорті, сиротам і дітям, які позбавлені батьківського піклування, дітям учасників АТО з Донецької області, дітям з багатодітних сімей, з сімей тимчасово переміщених осіб. Також Кісліцина каже, що спочатку хотіли відправити 100 осіб, потім список скоротили до 50 і довелося проводити другий етап відбору.

Правда, батьки дітей, які не потрапили в поїздку, кажуть, що було три етапи, і в кінцевому рахунку відбирали набагато менше осіб.

Волонтер Центру допомоги учасникам АТО Донецької області Інна Востокова також повідомила подробиці відбору хлопців. За її словами, до них в Фонд по телефону зверталися організатори цієї поїздки і просили надати контакти дітей загиблих воїнів АТО. “Спочатку поїхати погодилося 11 дітей, але в підсумку поїхало тільки четверо. Хоча на них був зібраний весь пакет документів, оплачені путівки, страховки і квитки. Неприємно, що все було в останній момент”, – повідомила Востокова.

Організатори поїздки обіцяють пізніше провести прес-конференцію і надати цифри – за якими категоріями і скільки поїхало дітей на відпочинок.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.