facebook

У Польщі банки полюють за українцями

Польські банки почали безкоштовно і масово видавати українським трудовим мігрантам свої картки і надавати різноманітні послуги, аби заманити якомога більше українців.



Вони почали справжнє полювання за українськими «заробітчанами», пропонуючи їм безкоштовно відкривати рахунки з подальшим безкоштовним обслуговуванням. При цьому вісім найбільших польських банків вже стандартно мають в своєму штаті україномовних фахівців, а в колл-центрах вам дадуть відповідь як на польському, так і на українській мовах. Про це повідомив ubr.ua.

Як зазначає видання, тільки в цьому році очікується, що в Польщі постійно будуть перебувати близько трьох мільйонів українських трудових мігрантів.

У минулому році заробітчани перерахували в Україну понад три мільярди доларів, а ще стільки ж витратили в самій Польщі. Природно, ці гроші намагаються пропустити через себе всі найбільші польські банки.

Щоб залучити українців, банки почали «українізуватися», причому в прямому сенсі слова. Будь-який великий банк має в своїх колл-центрах україномовний обслуговуючий персонал, в великих відділеннях є україномовні менеджери. Наприклад, Getin bank повністю українізував 15 своїх філій. Від нього намагаються не відставати такі банки як BG? BNP Paribas, ING, Pekao, PKO.

Але обслуговування українською мовою вже не є перевагою. Тому кожен з банків пропонує додаткові «фішки», щоб заманити українців.

Наприклад послугу безкоштовного поручительства, коли один банк оформляє українцеві всі документи для обслуговування в інших фінансових установах, тощо.

Загалом, у минулому році іноземці відкрили в Польщі близько 600 тисяч банківських рахунків, і майже всі вони належать українцям

Читайте також:  Вб'ємо тебе, бо ти українець: у Польщі місцеві напали на заробітчанина

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.