facebook

Керувати у чужій країні. Угорщина хоче призначити свого міністра для Закарпаття

Уряд Угорщини хоче створити посаду уповноваженого міністра. Він буде відповідати за Закарпаття, а саме за розвиток області та програми розвитку дитячих навчальних закладів Карпатського басейгу.

Про це повідомила прес-служба МЗС України.

31 липня 2018 року в МЗС України був викликаний Тимчасовий повірений у справах Угорщини в Україні Ласло Пап. Угорському дипломату було висловлено рішучий протест у зв’язку з низкою недружніх кроків офіційного Будапешта стосовно України та наголошено на необхідності припинення дій, які негативно впливають на двосторонні відносини, – йдеться у повідомленні на офіційному сайті.

Зокрема наголосили на «неприйнятності останніх заяв Прем’єр-міністра Угорщини В.Орбана щодо євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України, які суттєво дисонують з політикою Європейського Союзу та, у значній мірі, відображають підходи країни-агресора».

Угорському дипломату також було вручено ноту з вимогою надання офіційних роз’яснень у зв’язку із рішенням уряду Угорщини створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та програми розвитку дитячих садків Карпатського басейну, оскільки до сфери компетенції уповноваженого віднесено частину суверенної території України, – зазначили у МЗС.

Такі антиукраїнські висловлювання уряду Угорщини обурили лідера Всеукраїнського Об`єднання “Свобода” Олега Тягнибока. На своїй сторінці у Facebook він написав:

Доки українці наївно сподівалися, що «жирафи» від влади, до яких довго доходить, нарешті довчаться і спроможуться адекватно відповісти на шовіністичні дії західного сусіда, Угорщина вчергове пішла в наступ і вирішила призначити міністра… для Закарпаття. Вдумайтесь, товариство: угорського міністра для українського Закарпаття! Такого собі гауляйтера чи то пак міністра окупованих територій? У відповідь на це вічно стурбоване наше МЗС попросило «офіційних роз’яснень щодо недружніх кроків». Це вже не бездарність і навіть не пораженство. Це відверта здача українських інтересів, – наголосив Олег Тягнибок.

Читайте також:  На заході України сталося два землетруси

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.