facebook

У Києві мер Кличко та франківець Вірастюк презентували Іллю Муромця

Боксер-мер Віталій Кличко 2 серпня відкрив пам’ятник легендарному богатирю Іллі Муромця в одному з київських скверів. Виголошуючи промову, він назвав Іллю українським богатирем.



Про це інформує «kiev.klichko.org».

«Це наш богатир, це наша історія, яку у нас намагаються вкрасти. Народився він у Чернігові, служив князю Володимиру і захищав Київ. Тому Муромець стоїть тут, на історичному місці, де колись розташовувалася богатирська застава», – заявив Кличко.

11-ти метровий монумент тепер стоятиме у сквері Іллі Муромця, який пізніше обіцяють зробити частиною однойменного парку. Позував скульптору в образі богатиря український спортсмен, володар титулу «найсильніша людина світу» Василь Вірастюк.

Скульптуру Іллі Муромця створили за технологією, яку до цього не використовували для робіт такого великого розміру. Його частини відливали в формах, виготовлених за допомогою 3D-принтера.

Згідно історичної версії, Ілля Муромець народився приблизно між 1150–1165 роками, загинув у віці 40-55 років, імовірно, під час оборони Києва. Мощі Іллі Муромця покояться в Ближніх Печерах Києво-Печерської лаври.

У січні 2017 року представники Міністерства оборони України змінили в Вікіпедії місце народження Іллі Муромця з російського села Карачарово у Володимирській області на місто Морівськ (Моровійськ) під Черніговом, який за версією українських «істориків» в давнину називалося Муромском.

Читайте також:  В українців вирізали нирки і продавали їх іноземцям: в Україні орудують “чорні” трансплантологи

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.