facebook

В Івано-Франківську на 12% зросте тариф на воду

Сьогодні, 3 серпня, в Івано-Франківську обговорили підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.
На 2019 буде прийматися такий тариф 7.70 гривень на водопостачання, 8.93 гривень на водовідведення, інформує WestNews.




«Загалом 12% чи 14% збільшиться тариф. Першою складовою підвищення тарифу є те, що у структурі тарифу більше 40% складає зарплата. В нас великий дефіцит кадрів. У зв’язку з підняттям зарплати будуть підніматися і тарифи. Друга складова – збільшення вартості на електроенергію. Третьою складовою є збільшення ціни на матеріли, зокрема, паливо»
, – говорить директор КП «Івано-Франківьск Водоекотехпром» Роман Кімачук.

Слід додати, що станом на сьогодні тариф становить 5,85 гривень на водопостачання, 8,08 гривень на водовідведення. Відповідно підвищення відбудеться на 1,85 та на 0,85 гривень.

Структура собівартості послуг з водопостачання та водовідведення: – 42% – заробітна плата. – 25% – амортизація. – 16% – електроенергія. – 10% – інше. – 4% – паливо. – 3% – матеріали.

Варто зазначити, що в Івано-Франківську один із найдешевших тарифів в Україні. Тож станом на сьогодні крок підвищення є вимушеним і виваженим рішенням.

Отже з ПДВ франківцями доведеться платити за водопостачання 9,24 гривень, а водовідведення 10,71 гривень. На сьогоднішній день тарифи були такими – 7,02 та 9,70 відповідно.

Читайте також:  Ловити їх на кордоні! Потужна заява сколихнула країну – олігархам кінець. Зеленський буде діяти

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.