facebook

На Прикарпатті затримали прокурора на хабарі

У п’ятницю, 3 серпня, Служба Безпеки України з Києва затримали на хабарі місцевого коломийського прокурора. Про це повідомляє видання “Галицький кореспондент“, інформує WestNews.
Відомо, що Василь Тарасенко є прокурором Коломийської місцевої прокуратури. Зараз він знаходиться в управлінні захисту економіки.

У декларації чоловіка вказано, що він має дружину, сина та дочку. У Коломиї Василь Тарасенко разом із дружиною мають квартиру площею 68,60 метрів квадратних. Також має квартиру та земельну ділянку в Чернігівській області.

До слова, косівчанин на посаді начальника ДФС у сусідній області отримав хабар у розмірі 200 тисяч гривень.

До Коломийського суду надійшла справа щодо чоловіка, який отримав неправомірну вигоду у великому розмірі.
Чоловіку інкримінують статтю 368 ч. 3 КК України (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). До слова, він уродженець с. Брустурів, Косівського району, але є жителем с. Старі Кути, Косівського району Івано-Франківської області.

Під час досудового розслідування встановлено, що обвинувачений працює на посаді начальника Сокирянської ОДПІ ГУ ДФС у Чернівецькій області. Будучи службовою особою, погодився на пропозицію неправомірної вигоди та одержав для себе від представника товариства з обмеженою відповідальністю неправомірну вигоду в загальній сумі 200 000 гривень. Гроші він отримав за підписання позитивного висновку перевірки товариства з обмеженою відповідальністю про наявність у цього товариства підстав для бюджетного відшкодування, а також за вирішення питання та забезпечення здійснення бюджетного відшкодування вказаному підприємству податку на додану вартість у сумі 4 309 559 гривень.

Читайте також:  Українці отримуватимуть підвищені платіжки за опалення: що потрібно знати кожному

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.