facebook

1 травня в Росії: демонстранти вимагали «НІ російському вторгненню в Україну!»

Як повідомляє французький портал “RFI”, у Санкт-Петербурзі в першотравневій демонстрації взяли участь демократичні організації міста. Говорили про необхідність припинити військове втручання Росії у внутрішні справи України, про визнання державної цілісності та суверенітету всіх сусідніх держав, про проведення чесних і вільних виборів усіх рівнів, про відновлення свободи слова та про звільнення



всіх російських політв’язнів і захоплених в полон українських громадян.

Тематиці виступів відповідали і саморобні плакати в руках учасників ходи та мітингів: «Руки геть від України!», «Не дайте померти Надії!» (Поряд з цим написом розміщувався портрет Надії Савченко), «Ціна Криму – самоізоляція Росії», «Нічні вовки , йдіть лісом! »,«Путін – останній притулок негідників»,«Ні війні!»та ряд інших. Над цими плакатами крім партійних знамен майоріли прапори України, Грузії, Ізраїлю, США та Європейського Союзу.

З Москви для участі в першотравневій демонстрації в Санкт-Петербург приїхав голова столичного осередку партії РПР-Парнас Ілля Яшин. Він сказав кореспонденту RFI, що доповідь «Путін. Війна», над яким Борис Нємцов працював в останні тижні свого життя, підготовлений до друку стараннями його соратників. І 12 травня доповідь буде представлена в Москві, а пізніше – і в інших російських містах.

У цій роботі зібрані переконливі докази російської військової присутності в південно-східних областях України”.
Джерело – http://ru.rfi.fr/rossiya/20150501-v-sankt-peterburge-oppozitsiya-otmetila-pervomai/

Читайте також:  Двом перерізали горло: моторошні подробиці захоплення бойовиків у полон

Шукайте деталі в групі Facebook