facebook

Частину українців з Непалу доставлять чартерами до Індії

Робота з евакуації українців з району землетрусу в Непалі триває.

1618047


Частинугромадян України, які перебувають у постраждалому від серії землетрусів Непалі, чартерними літаками доставлять до Індії, де перебуває Іл-76 Міноборони України, звідки вони будуть згодом доставлені в Україну. Про це заявив в.о. голови Держслужби України з НС Зорян Шкіряк, повідомляє прес-служба відомства.

“Робота з евакуації співвітчизників з району землетрусу триває, частину громадян відправлятимуть чартерними літаками до Індії, де перебуває літак Іл-76 Міноборони України”, – йдеться в повідомленні.

Через технічну несправність українського літака в Непал вилетіти чартерним рейсом вдалося частині групи, яку очолив Шкіряк. Разом з ним прилетіли в Катманду і зараз перебувають в таборі для постраждалих від землетрусу медики і рятувальники. Частина групи залишилася в Індії у посольстві України.

Станом на вечір 1 травня Міністерство закордонних справ України має інформацію про перебування на території Непалу 210 громадян України, дані про загиблих або постраждалих українців відсутні, проте з 46 співвітчизниками поки не вдається вийти на зв’язок.

“За повідомленням оперативної групи, до 10 громадян мають прибути сьогодні з віддалених районів Непалу в столицю, Катманду”, – йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

Нагадаємо, літак, що сьогодні вилетів до Непалу для евакуації українців, зламався дорогою в Делі. Непал вже підтвердив Україні дозвіл на посадку 2 травня, однак тепер дипломати шукають шляхи вирішення проблеми з літаком, оскільки до завтра деталі для ремонту літака з Києва в Делі передати не встигнуть.

Наслідки землетрусу в Непалі: фото

За матеріалами: Корреспондент.net
Читайте також:  Фіндопомога скасовується: українці змушені повернути гроші інакше будуть проблеми

Шукайте деталі в групі Facebook