facebook

Повінь нашкодила будівництву моста на Пасічну на мільйон гривень. ФОТО

Нещодавня повінь завдала збитків ТОВ “Мостобудівельний загін №112”, яке будує міст через Бистрицю Солотвинську, на мільйон гривень. Компанія просить Івано-Франківську міськраду компенсувати збитки.




Сьогодні міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків разом із журналістами проінспектував хід будівництва нового моста до мікрорайону “Пасічна”.

За словами виконуючого обов’язки директора ТОВ “Мостобудівельний загін №112” Сергія Порожнюка, через повінь на будівництві моста фірма зазнала збитків, які оцінюють приблизно у мільйон гривень.

“Вода знесла будівельні матеріали, затопила техніку. Щось знайшли, щось – ні…” – зазначив Порожнюк.

Компанія звернулася до міської влади з проханням відшкодувати збитки, але відповіді ще не отримала.

Проте на терміни виконання робіт повінь не вплинула. Будівництво моста планують завершити у IV кварталі 2019 року.

“Роботи непогані. Зараз багато робіт проведено з фундаментом. Їх може не видно так, але це дуже важлива робота. Дуже добре, що змогли акумулювати кошти і заплатити за метал. Метал з кожним днем дорожчає. Сподіваємося, що все буде добре і до кінця 2019 року міст буде. Ми звичайно не можемо передбачити всі ризики такі, як повені чи знеціненення гривні. Але ми маємо якнайшвидше збудувати міст”, – прокоментував Руслан Марцінків.

За його словами, міст мав бути збудований ще 25 років тому. Зараз він лише частково вирішить проблему перевантаження вулиць міста транспортом.

Загальна ширина моста – 16,1 м. Передбачені дві полоси руху по 4,75 м, два тротуари по 2,5 м. Ширина дозволяє передбачити і пішохідні, і велодоріжки. Ймовірно на мості зроблять три вужчі полоси: дві основні і одна реверсна. Це питання ще вивчають.

“Зараз у Києві практикують звуження смуг для зменшення швидкості руху транспорту. Тому у процесі експлуатації можна вирішити питання третьої реверсної смуги”, – зауважив Порожнюк.

Читайте також:  Пляцок, довга сукня та костюм з метеликом: у Франківську відбувся 10-й благодійний «Галицький Бал» (фото)

Наразі бетонні роботи виконані на 80%.
“На кінець січня 2019 року сюди має бути завезений останній метал. Будувати міст будемо і зимою… З металом можна працювати до -15С”, – сказав Порожнюк.
Зараз на об’єкті працюють 20 робітників. В пікові місяці працювали 80 осіб, а коли буде здійснюватися зварювання, працюватимуть 100 осіб.

Як повідомляв КУРС, міст будує фірма ТОВ “Мостобудівельний загін №112”, пов’язана з колишнім нардепом від Партії регіонів Володимиром Продивусом. Вона на тендері запропонувала найнижчу ціну – 120 млн грн. Пізніше виконуючий обов’язки директора ТОВ “Мостобудівельний загін №112” Сергій Порожнюк пояснив, що компанія запропонувала таку ціну, щоб закріпитися у регіоні.

Будівельні роботи компанія буде проводити у три етапи. Перша черга – будівництво транспортної розв’язки на вулиці Надрічній, друга черга – будівництво вулиці Хіміків, третя – будівництво самого моста.

Інженерна техніка для будівництва моста прибула до Івано-Франківська 18 листопада 2017 року.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.