facebook

Поруч з російським посольством в Ємені стався вибух

Постійний представник РФ при ООН наголосив, що США підтримали бомбардування коаліції.

1618055




Поряд з посольством Росії в Ємені в ніч на п’ятницю, 1 травня, стався вибух. Про це повідомив постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін, передає РИА Новости.

“Я говорив з нашим повіреним, у нас все ще залишаються деякі дипломати в Сані. Я говорив з ним годину тому, і він сказав, що минулої ночі був дуже гучний вибух снаряда чи ракети або великої бомби, всього в 200 метрах від нашого посольства” , – сказав Чуркін.

При цьому він зауважив, що США підтримали бомбардування коаліції. За його словами, таким чином, США також “несуть відповідальність за гуманітарні наслідки, відповідальність за недоторканність дипломатичних об’єктів”.

“Ми розуміємо, з чого вони виходять, ми розуміємо їхню нинішню політику, але, очевидно, вони повинні відчувати свою відповідальність”, – заявив Чуркін.

У п’ятницю Рада Безпеки ООН за ініціативою Росії провела зустріч з гуманітарної ситуації в Ємені. Зустріч відбулася в закритому форматі. Напередодні генеральний секретар ООН Пан Гі Мун виступив із заявою щодо ситуації в Ємені, наголосивши, що брак палива загрожує зупинці всіх гуманітарних операцій в країні найближчим часом.

Понад тисячу осіб загинули за час бомбардувань Ємену

Нагадаємо, військова операція в Ємені проти шиїтського угруповання хусит розпочалася 26 березня і офіційно завершилася 21 квітня. Арабську коаліцію, яка бомбила бази бойовиків, очолила Саудівська Аравія. Однак після офіційного оголошення про завершення “Бурі рішучості” сили коаліції продовжують завдавати ударів по позиціях хуситів. В результаті авіаударів страждає зокрема місцеве населення.

Читайте також:  У Венеції рвонув хімзавод: місто огорнуло чорним димом. Фото й відео

Шукайте деталі в групі Facebook