facebook

На очах в маленької донечки: Через помилку лікарів молодий чоловік помер прямо посеред вулиці

Чоловік з Дніпра помер, тому що швидка приїхала лише через годину.



Він дихав, прощупувався пульс і рефлекси були в порядку. 35-річний житель Дніпра Олексій більше години боровся за власне життя разом зі випадкової перехожої, що опинилася фельдшером. Дівчина до приїзду карети медиків робила йому штучне дихання і непрямий масаж серця. Вона впевнена, батька 6-річної дівчинки можна було врятувати, якби медики вчасно надали йому допомогу. Але “швидка” приїхала майже за годину.

 

Рано вранці, 37-річний Олексій Лук’яненко йшов по вулиці разом зі своєю маленькою донькою. Йому стало погано біля дверей хімчистки, він став осідати під стіною і впав на землю. На крик дитини збіглися перехожі.

“Я опинилася там випадково, хвилин через десять після того, як йому стало погано, – розповідає Юлія, фельдшер за освітою. – Ми негайно почали надавати йому допомогу. Весь цей час люди дзвонили в швидку, але вона не приїхала через 15 хвилин, ні через 20″.

“Разом з викликом швидкої хтось подзвонив у поліцію, тому що з хворим була дитина. Додзвонитися до матері ще не вдалося. І коли поліцейські приїхали, вони теж при нас дзвонили у швидку”, – каже Юлія.

Тільки після того, як патрульні підтвердили швидкої, що людина дійсно при смерті, а викликали лікарів не п’яниці, який перебрав і заснув на дорозі, медики прибули. Першою, за свідченнями очевидців на місце з’явилася фельдшерська бригада. Це сталося через 45 хвилин після того, як Олексію стало погано.

“У них не було нічого, щоб рятувати життя людині. Фельдшер йшла до хворого в розвалочку, розмовляючи по телефону. Ми продовжували його “качати”, допомагали дихати, робили непрямий масаж серця. Пульс був ниткоподібний, зупиняти реанімаційні заходи було небезпечно”, – каже Юля.

Читайте також:  “Потрібна молитва!”: юнак під час прогулянки потрапив під потяг і втратив дві ноги (ФОТО)

Але перехожих, які рятували чоловіка, патрульні прогнали. “Нам сказали відійти і не заважати надавати допомогу, – розповідає жінка. – Замість того, щоб продовжувати його “качати”, вони підключили кардіограф. І він показав пряму лінію. Стали колоти адреналін”.

Ще через 10 хвилин на місце прибула реанімація. Йому знову кололи адреналін і “заводили” серце з допомогою дефібрилятора. Реанімація була вдалою. Чоловіка посадили в “швидку” і відвезли в лікарню. Але там йому знову стало погано, і на цей раз відкачати його не вдалося.

Шанс було втрачено. Чоловік загинув у розквіті сил, а його маленька дочка спостерігала за подіями.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.