facebook

Вчені підготували поради тим, хто хоче дожити до ста років

На думку вчених, найбільше на тривалість життя впливає соціально-економічне становище людини у віці 50 років.

1618051




Шведські вчені завершили роботу, що тривала більш як 50 років. Дослідники спостерігали за способом життя і станом здоров’я 855 осіб, що народилися в Гетеборзі в 1913 році. Після закінчення роботи дослідники підготували кілька рекомендацій тим, хто хоче повторити досягнення деяких учасників експерименту і дожити до ста років. Детальніше з результатами роботи можна ознайомитись в Scandinavian Cardiovascular Journal.

232 з 855 учасників дослідження дожили до 80 років, 111 – до 90, а 10 відсвяткували столітній ювілей. Вчені з’ясували, що найпоширенішою причиною смерті після 80 років стали серцево-судинні захворювання (42%), на другому місці – інфекційні хвороби (20%). По 8% людей померли від раку та інсульту, 6% – від пневмонії, а решта 16% від інших причин.

Дослідники стверджують, що найбільше на тривалість життя впливає соціально-економічне становище людини у віці 50 років (якщо до цього віку вдається створити хороші умови життя, це значно збільшує її тривалість), генетична схильність до довгожительства з боку матері, нормальний рівень холестерину в крові, а також відмова від куріння.

Також вчені радять тим, що хоче дожити до 100 років, не пити більше чотирьох чашок кави в день.

Узагальнений портрет столітньої людини, за версією дослідників, виглядає так: це людина, що живе в окремому будинку або квартирі, що не страждає від проблем із зайвою вагою, некуряща, яка носить слуховий апарат і користується окулярами для читання.
За матеріалами: Газета.Ru

Читайте також:  Вчені виявили планету, над якою сходять одразу чотири Сонця

Шукайте деталі в групі Facebook