facebook

Американський мандрівник поділився враженнями про Івано-Франківськ і Карпати

Західна Україна – справді особливий куточок світу. Американець Пітер Сантенелло подорожував разом з дівчиною Карпатами і знімав їх цікаві відкриття.

З першого дня перебування в державі Пітер Сантанелло постійно чув про Західну Україну та що мусить там побувати.

“Перше враження, яке в мене склалося про Івано-Франківськ, – це те, що місто живе у розміреному темпі – таке собі затишне маленьке містечко. Це був ранок неділі”, – каже Пітер.

Відразу рушили далі на південь – у напрямку гір.

“Одна з перших речей, на які я звернув увагу у Карпатах, – це церкви. Я не знаю чому, але ззовні люди виглядають більш релігійними. В основному вони греко-католики, а православних тут менше. Для українців це звична річ, а іноземцям така зміна релігій впадає в око”, – зауважує американець.

У першому пункті призначення – приємній приватній садибі – разом з дівчиною зупинилися на кілька днів. Піднялися на Говерлу, незважаючи на важкий маршрут та сильний дощ.

“На вершині було щось подібне на святкування, на вечірку, бо люди відкорковували шампанське. На мою думку, найбільша цінність цієї країни – це те, як тут взаємодіють люди”, – дивується гість.

Після цього пара рушила далі подорожувати на південь.

“Дощило, дощило, знову дощило. А згодом знову дощило. Все було красивішим. Села були доглянутими, справді милими. Красиві села!”

Маршрут пролягав до Закарпаття.

“Неочікувано для України, дороги були справді хороші, рівні та нові. Але щойно я це сказав – все змінилося і вони стали саме такими, якими люди зазвичай уявляють їх, коли йдеться про шляхи у сільській місцевості”.

З наближенням до кордону з Румунією Пітер почав помічати, що люди трохи відрізняються від тих, яких він зустрічав раніше в Україні. Біля кордону його вразили величезні недобудовані маєтки.

Кордон разом з супутницею вирішили перетнути пішки, і Румунія завдяки мові та архітектурі дуже нагадала Італію. Після кількагодинної прогулянки повернулися в Україну та поїхали до наступного пункту призначення у Карпатах.

Американець відзначає, що українці приймали його вдома з неймовірною теплотою. Останній господар запропонував прогулянку горами.

“Ми не гуляли захмарними вершинами. Це не Гімалаї, Кавказ чи Альпи, але це особливе місце, дуже. Воно дуже душевне. Багато людей тут мають літній заробіток зі збирання чорниць та маленьких червоних ягід, я навіть не знав, що такі є”, – дивується Пітер.

“Ось що пропонує ця країна – це справжній скарб, що лежить під поверхнею. І не важливо, що на тій поверхні, бо під нею є такі глибини. І я розумію, що в усьому є темна сторона, але, крім того, є ще й дуже світла людська сторона. І так добре бути частиною цього”, – підсумовує гість.

Читайте також:  Італія зважилася послабити карантин: як це буде

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.