facebook

Розповіли жахливі деталі, чому український депутат морив голодом сина: “Над ним проводили експерименти”

Батьком 4-річного малюка, якого мало не заморили голодом в Новоукраїнці Кіровоградської області, виявився районний депутат Олександр Мольченко. У свої 35 років офіційно він працював тільки кілька місяців.

У міській раді розповіли, що родина веде асоціальний спосіб життя, а до себе в будинок вони нікого не пускають. Детальніше – в матеріалі.

“Батько не пускав навіть на поріг”


“Це чудо, що медичному працівнику тоді вдалося потрапити в будинок. Вона оглядала їх 10 місячну доньку і помітила, що за фіранкою лежить виснажений хлопчик”, – розповів головний лікар центральної районної лікарні Новоукраїнки Ігор Шилінський.

Тільки після цього лікарі, соціальні служби Новоукраїнської адміністрації і міськради вирушили в будинок до сім’ї Мольченка.

“Батько в досить агресивній формі не пустив нас навіть на поріг. Взагалі до себе в будинок сім’я нікого не пускає і живе дуже закрито. Тоді довелося залучити поліцію, прокуратуру і наступного дня вилучити хлопчика і відвезти в лікарню”, – зазначив у розмові з нами заступник міського голови Олександр Руденко
Чотирирічний малюк важив всього 7 кілограм, майже не міг стояти. Перше, що він попросив у лікарів, “хлібця і водички”. Велика голова, надутий живіт і тоненькі ручки і ніжки – маленький Владик схожий на в’язня концтабору.

Як розповіла заступник головного лікаря дитячої обласної лікарні Кіровоградщини Лідія Ліщиновська, Владик в середу, 15 серпня, вперше сам пройшовся по палаті.

“Розмовляє він погано, тому нічого не розповідає. Але ми спостерігаємо динаміку, з 10 серпня він додав 780 грам. Харчування у нього дієтичне. Поки йдуть обстеження, тому сказати, що з дитиною сталося, ми точно не можемо. Зрозуміло, що він недоїдав, це перша причина його стану. Що ще у нього – ми з’ясовуємо”, – каже Ліщиновська.

Читайте також:  “Вбивство 3-річного Сашка Соболєва”: У справі трапився несподіваний поворот. Такого не очікував ніхто

Також в лікарню приїжджали бабуся і мама Владика. Правда, були вони там вже ввечері, коли керівництва не було.

“Над ним проводили експерименти”

А ось батько-депутат заявив, що в усьому винні лікарі. “Це над ним проводили експерименти медики відразу після пологів. Я бачив, як вони ховали шприци. Ми зверталися до Кабміну, до президента, в прокуратуру, в усі інстанції, але від нас відмахнулися”, – відзначає Мольченко.

Головлікар пояснив нам, що все це неправда і вигадки депутата. “Він на всіх тут пише скарги і подає в суд, ми вже звикли. Звичайно, ніяких експериментів ніхто не проводив. Він придумав цю історію, як і багато інших”, – говорить Шилінський.

За словами Мольченка, син сам худнув. “Його дружина годувала часто, кожну годину, а то й півгодини. Але він відразу ходив в туалет. Його організм нічого не засвоює, тому він так виглядає. Ми хотіли, щоб його поклали в обласну лікарню, але нас там не прийняли, тому що потрібно направлення від місцевого лікаря. А в нашій районній лікарні їх не дають, кажуть – лягайте до нас. А ми не хочемо, ми багато чули, як тут діти вмирають. тут багато новонароджених на кладовищі лежать. А якщо б поклали в обласну лікарню, ми б потім і в “Охматдит” потрапили.У мене гроші є, я б оплатив”, – запевняє Мольченко.

Правда, звідки у сім’ї гроші, не зрозуміло. Як розповіли в районній Новоукраїнської адміністрації, сам депутат ніде не працював, в його трудовій книжці є запис тільки за три місяці – і все. “Він стояв на обліку в центрі зайнятості, там поскандалив, знявся. Свою трудову він кидав у двір центру зайнятості. Співробітники підбирали її і поштою висилали йому. Він знову приходив до них і викидав”, – розповіли в адміністрації.

Читайте також:  Як через суд не виплачувати кредит: новий закон і як він працює

Олександр Мольченко намагався влаштуватися на роботу в місцеву адміністрацію, але безуспішно – не зміг пройти конкурс.

За словами сусідів, ні батько, ні мати чотирьох дітей не працюють. “Збирають металобрухт, горіхи – ось їх заробіток. Там в будинку антисанітарія, діти брудні ходять. Старша дівчинка в школу ходила, так батьки весь час скаржилися, що дитина брудна, неохайна”, – кажуть сусіди.

Хоча сам Мольченко запевняє, що гроші у нього є. “У цьому році дві дівчинки вже в школу підуть, Юля і Саша, ми все їм вже купили, одяг, зошити, все як треба”, – говорить батько.

Судячи з декларації за 2016 рік депутата, сім’я живе на соціальну допомогу – всього він отримав 4580 грн. За 2017 рік фінансовий звіт на сайті НАЗК відсутній.

Сім’я Мольченка в Новоукраїнцях з’явилася кілька років тому. За словами Ігоря Шілінского, батьки не дозволяли робити щеплення своїм дітям. Також лікар могла оглянути маленького дитини тільки на вулиці під час зустрічі, у будинок її не пускали. А за словами сусідів, сім’я живе без світла, електрику їм відключили. “Мольченко вважає, що всі надра країни належать народу, тому повинні бути безкоштовними. Не платили, ось їм і відключили”, – кажуть в адміністрації.

Сам Мольченко, судячи з його сторінці в соцмережах, постійно скандалить і судиться з місцевими чиновниками.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.