facebook

На Тернопільщині нашестя шершнів: рій атакував акушерський пункт

Рятувальники Тернопільської області 7 разів упродовж доби залучалися до вивезення гнізд небезпечних комах. В одному з випадків – від рою шершнів врятували фельдшерсько-акушерський пункт у Зборівському районі.



Про це поінформувала прес-служба ГУ ДСНС у Тернопільській області.

«15 серпня о 09:08 в селі Волосівка Зборівського району, із горища фельдшерського-акушерського пункту черговий караул ДПРЧ 17 вилучив та вивіз у природнє середовище існування гніздо шершнів», – зазначили рятувальники.

Також у відомстві повідомляють ще про 6 випадків порятунку місцевих жителів від ймовірних атак небезпечних комах.

Зокрема, двічі рятувальники вивозили гнізда шершнів з приміщень господарських будівель — у селі Смиківці Тернопільського району та м.Чортків. До процедури залучилась співробітники АРЧ АРЗ СП Управління ДСНС області та чергового відділення ДПРЧ 6. Також двічі рятували господарів домоволодінь у Чорткові.

В одному випадку вилучення здійснювалось зі стовбура дерева. В операції брав участь черговий караул ДПРЧ 19. Даний випадок стався 15 серпня о 16:38 в селі Заставці Монастириського району.

Окрім того, про хижих комах повідомили у с.Острів Тернопільського району. Так, осередок рою шершнів переховувався під сходами дачного будинку у садовому товаристві «Економіст».

Читайте також:  В Угорщині у ДТП постраждало 13 українців

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.