facebook

У Польщі в урвище злетів автобус, в якому їхали українські діти. Троє загиблих (фото)

Спершу рейсовий автобус із українцями протаранив відбійник, далі зачепив дерев’яного хреста, після чого зірвався у прірву… В транспортному засобі перебувало 54 українці. Цю страшну звістку сповіщає видання «Форпост.Львів».



Напередодні, 17 серпня, пізно ввечері на території сусідньої республіки Польщі сталася страшна автокатастрофа, в якій загинули та отримали травми громадяни України. На національному шосе № 28 у селі Лещава-Долішня Підкарпатського воєводства на сході Польщі туристичний автобус з’їхав з дороги та зірвався з обриву. У ньому перебувало 54 людини. Рятувальні служби підтвердили три смерті, інформують польські інтернет-видання.

За даними місцевих медіа та екстрених служб, 54 особи української національності подорожували на автобусі на українській реєстрації. Шофер автобуса пробив енергоємний бар’єр і вдарився у дерев’яний хрест, встановлений на повороті. Після цього транспорт із людьми зірвався із 30-метрової висоти та, падаючи у прірву, прокотився кілька разів.

Повідомляється, що серед загиблих є діти. Відомо, що автобус прямував до Відня.

Попередньо, у автобусі, серед інших співгромадян, перебували також діти з Львівщини.

Триває рятувальна операція. Загинуло 3 людини, 17 – травмовані, 9 із них важкопоранені.

«У початковій школі села Лещава-Долішня організували пункт допомоги для жертв аварії. Сьогодні,18 серпня, вранці у співпраці з українським консульством необхідно створити спеціальну лінію допомоги для сімей постраждалих від аварії», – розпорядився Ян Чех із Провінційного центру з управління кризовими ситуаціями.

Рух автотранспорту дорогою № 28 між Перемишлем і Саноком повністю заблоковано.

Читайте також:  З криниці дістали тіло чоловіка: Моторошна смерть на Львівщині

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.