facebook

Трагедія в Італії: в Генуї вирішили відновити міст, що обвалився

Спочатку шляхопровід знесуть, на ліквідацію наслідків НП виділили 500 мільйонів євро

Компанія Autostrade per l’Italia, яка обслуговує міст Моранді біля Генуї, в результаті обвалення якого загинули 43 людини, взяла на себе зобов’язання відновити його.

За даними агентства Reuters, фірма виділила близько 500 млн євро на усунення наслідків обвалення. За словами глави компанії Джованні Кастеллуччі, новий міст буде зведений з використанням цих коштів.

Кастеллуччі також висловив співчуття родинам загиблих. Як повідомляє телеканал Sky News, відповідаючи на питання про те, чи готовий він взяти на себе відповідальність за те, що сталося і вибачитися у зв’язку з трагедією, глава фірми відповів, що “вибачення і відповідальність, звичайно, взаємопов’язані”.

“Ви вибачаєтесь, якщо відчуваєте відповідальність”, – заявив Кастеллуччі. За його словами, “технічна ситуація є настільки складною, що тільки система правосуддя зможе зрозуміти, що сталося”.

Обвалення прольоту моста в Генуї сталося 14 серпня вдень. Влада припускає, що причиною обвалення 200-метрового прольоту віадука могло стати ослаблення несучих конструкцій.

Сьогодні, в суботу, 18 серпня відбулася перша церемонія похорону жертв. У всій Італії 18 серпня оголошено днем національної жалоби.

За даними місцевого управління з цивільної оборони, під час обвалення моста на ньому і під ним знаходилися близько 30-35 легкових автомобілів з людьми і три важко навантажені фури.

Міст був побудований в 1960-х роках. Його стан, як зазначають італійські ЗМІ, вже давно викликав побоювання у фахівців.

Трагедія привела до того, що італійці почали продавати за безцінь житло під шляхопроводами.

Читайте також:  МВФ відмовився від програми з Україною. Напружені відносини з Зеленським

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.