facebook

У Франківську під час руху пасажирського потяга відчепився один з вагонів

Ввечері у неділю, 19 серпня, під час початку руху потягу №25 Яремче-Одеса від нього відчепився останній вагон.

Про це “Галці” розповіла свідок події, пасажирка Віка Андрійчук.

“За кілька хвилин до відправлення потяга я сіла в один з останніх вагонів, і почала прямувати до свого. Коли я була у першому вагоні, і за кілька секунд мала перейти у свій вагон “ОО”, потяг різко загальмував. Тобто, здійснив екстренну зупинку, він ще знаходився на території вокзалу”, – зазначає дівчина.

Пройшовши до кінця першого вагону, Віка побачила, що її вагон під номером “ОО” знаходився за кілька метрів від поїзда. Від провідників дівчина отримала інформацію, що вагон просто не причепили, хоча очевидці бачили, що він рушив, і спочатку вагон “ОО” був у складі, а потім від’єднався після початку руху.

“Якщо б в цей час я переходила між вагонами, то хто знає, що могло статися і які травми я могла отримати”, – додає вона.

Цю інформацію також підтвердила Ольга Андрійчук, яка проводжала доньку на потяг.

“Потяг рушив, і згодом я почула гучний звук. Підійшла до потягу й побачила, що останній вагон десь за чотири метри від решти складу”, – розповідає жінка.

Потяг стояв близько 20 хвилин, тому багато хто з пасажирів запізнився на наступні рейси зі Львова. В підсумку, вагон причепили і він продовжив рух.

Натомість завідувач пасажирського сектору Івано-Франківської дирекції залізничних перевезень Леонід Чумакевич запевнив “Галку”, що офіційних відомостей про такий інцидент до нього не надходило. Він додав, що мала місце інша прикра ситуація – через невчасну заправку на 20 хв зі стартом запізнився потяг на Миколаїв.

Читайте також:  Франківські медики вперше в Західній Україні провели унікальну операцію зі створення штучного сечового міхура

Шукайте деталі в групі Facebook