facebook

Українцям влаштували масові “чистки”: чим саме громадяни можуть “заплатити” за пільги

Українцям, які претендують на субсидію, влаштували масові «чистки», і тепер в цьому активно допомагають центри зайнятості



На біржі праці почали активно переглядати списки тих, хто стоїть на обліку. А все через внутрішню директиву, яка закликає будь-якими шляхами зменшити кількість офіційних безробітних.

При цьому уряд так вбиває двох зайців – і статистика безробіття поліпшується і скорочуються виплати по допомозі. Тепер же українці, які стоять на обліку в центрах зайнятості, масово скаржаться на те, що їх під будь-якими приводами намагаються позбавити статусу офіційно безробітного.

Скоротити кількість людей на обліку намагаються через те, що останнім часом стала все більш затребуваною робота на фрілансі. А ще офіційно безробітними можуть вважатися ті, хто заробляє в інтернеті, пропонуючи різні послуги, продаючи товари.

Офіційно в центрі зайнятості не говорять про те, чи є директиви щодо скорочення безробітних.

І якщо подібні випадки зняття з обліку зустрічалися і раніше, то зараз вони набули масового характеру. Збіглося це з періодом вступу в силу нового порядку надання субсидій.

Адже українцям працездатного віку, які претендують на субсидію, але не реєструються як безробітні, органи соцзахисту автоматом рахуватимуть дохід три прожиткові мінімуми. Таким чином, «неофіційному» безробітному нарахують 5286 гривень доходу і про субсидії можна буде забути.

Відзначається, що так українців хочуть стимулювати до офіційного працевлаштування, за фактом ж просто скоротити число претендентів на допомогу від держави.

Адже зменшуючи офіційне число безробітних, скорочуються виплати з бюджету як по безробіттю, так і на субсидії.

Якщо врахувати, що в Україні на початок року було зареєстровано близько 350 тисяч офіційно безробітних, а розмір середньої виплати становить 1200 грн, то щомісяця безробітні «з’їдають» близько 420 млн грн.

Читайте також:  Конкурс перукарів, кольоровий забіг та богатирський турнір: стало відомо, як Франківськ святкуватиме День молоді

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.