facebook

Директор санаторію “Перлина Карпат” вимагав у дітей гроші на ремонт, – батьки йдуть жалітися в ОДА

Кілька франківських родин учасників АТО, які оздоровлюють своїх дітей у прикарпатському санаторії “Перлина Карпат”, нарікають на директора і завтра збираються зустрітися з директором департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА Віктором Кімаковичем.




Батьки кажуть, що директор санаторію Роман Креховецький тиснув на дітей і вимагав від них гроші на ремонт. А одного з підопічних посадив у машину і повіз в магазин, щоби унаочнити вартість фарби.

“Я шокована!” – обурюється мама одного з підлітків Наталія Чайківська.

“Син дзвонить і каже, що треба привезти йому 400 грн. На що? На стіну, директор вимагає! Директор з дітей збирає гроші на ремонт по 350-400 грн, бо штукатурка в кімнаті сиплеться! Діти перелякані. Посадив одного хлопця у свою машину і вивіз в місто, аби показати, скільки коштує фарба”, – розповіла КУРСу мама.

Після телефонного дзвінка сина батьки поїхали в санаторій, що у селі Витвиця Долинського району, щоб побачити стіни і дізнатися, що насправді сталося.

“Я розумію, що діти можуть бути нечемні – що в кімнаті трошки обсипалась штукатурка, а хто це зробив, невідомо. Але директор не подзвонив батькам, а почав одразу погрожувати дітям в кабінеті і вимагати гроші на ремонт”, – наголошує Наталія.

Зі слів дітей, а в кімнаті живуть підлітки 11-14 років, директор у своєму кабінеті змушував їх ставати на коліна і погрожував битою.

У розмові з Віктором Івановим, батьком одного з підлітків, директор табору пояснив, що діти обдерли стіни і він мав намір на них вплинути – приструнити. А що стосується ремонту, то справді вимагав його від підопічних. “Він сказав нам, що сам не буде робити ремонт, нехай Кімакович приїздить і робить”, – переказує слова директора мама.

Читайте також:  Реaбілітація швидкістю: як прикарпатські бійці АТО на спортивних авто катались (див. ВІДЕО)

Відтак батьки вирішили звернутися до директора департаменту освіти ОДА Віктора Кімаковича – не з приводу ремонту, а зі скаргою на керівника санаторію “Перлина Карпат” Романа Креховецького.

Батьки незадоволені не лише поведінкою директора з дітьми. Вони наголошують, що у санаторному закладі не надаються оздоровчі послуги. Що територія з дітьми не охороняється. Що немає туалетного паперу та питної води – в кулерах порожньо, бутильовану воду дітям не видають, а лиш продають у буфеті. Бювет із мінеральною “Моршинською” відкривають тричі в день на півгодини – батькам персонал пояснив, що бювет зачинили, бо діти хлюпаються і обливаються. Також упродовж трьох разів відвідування санаторію батьки жодного разу не застали на роботі лікаря.

“Табір чистий, кухня, як кажуть діти, смачна, вожаті супер – діти за ними впадають. Але директор, схоже, не на своєму місці”, – переконані батьки. Вони додають, що не дозволять тиснути на своїх дітей і залякувати їх.

По допомогу та захист родини звернулися до голови Міської асоціації учасників АТО Василя Андріїва. Він повідомив КУРСу, що із завтрашнього дня особисто з’ясує всі обставини інциденту з дітьми учасників АТО у долинському санаторії.

Директор “Перлини Карпат” Роман Креховецький у коментарі КУРСу пояснив, що не вимагав, а “просто казав” хлопцям, щоби привели кімнати в порядок.

“Всі кімнати як кімнати, а ці дві не як кімнати. Всі люди як люди, а це не як люди. Тому я з ними сварився”, – відреагував він на запитання журналіста.

Директор каже, що це вже не малі хлопці, а він має великий досвід поводження з дітьми і знає, як на них вплинути.

“Казав хлопцям: рішайте, що будете робити, але якими ви прийняли ці кімнати, такими маєте їх мені передати. Щоби все було чистенько, як було. Бо хто захоче в оббиті стіни заїжджати? Не перший рік працюю, знаю, як з дітьми бути. У всіх кімнатах порядок. Лиш у цих двох, де живуть франківці, – проблеми”, – описав ситуацію він.

Читайте також:  У Бурштині учасники АТО на сесії міськради вимагали землю (відео 18+)

Роман Креховецький заперечив, що вимагав, щоби діти ставали на коліна і що погрожував їм битою в кабінеті. Однак визнав, що мав там із ними бесіди про ремонт оббитих стін у кімнатах. “Хочете – робіть самі, хочете – батьків викликайте, але щоби було мені, як раніше”, – навів директор свої слова.

“Відчуваю, що буде скандал. Тепер не знаю, як з ними (про дітей. – ред.) поступити. Я ще можу поліцію викликати”, – зауважив насамкінець Роман Креховецький. Сказав, що має претензії до дітей, але обговорювати їх, які і причину виклику поліції, відмовився.

Дитячий заклад санаторного типу “Перлина Карпат” є дочірнім підприємством ВАТ “Болехівський лісокомбінат”. Його діяльність по КВЕД – санаторно-курортний заклад. В інтернет-презентаціях “Перлина Карпат” запрошує пройти лікувальні й оздоровчі процедури, пропонує цілющу мінеральну воду “Моршинська”, висококваліфіковане медичне обслуговування та незабутній відпочинок.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.