facebook

Буде три України: які насправді плани будувала Росія щодо Криму

Спочатку вимагали автономії Криму, натякаючи на те, що колись Крим буде відірваний від України.

Рішення про передачу Криму від РРФСР до УРСР було прийнято в 1954 році і саме відтоді півострів використовувався, як важіль тиску на Україну.

заявив надзвичайний уповноважений посол України, екс-представник України в Раді ООН з прав людини Володимир Василенко, – передає “Обозреватель”.

Як стверджує посол, Кримський півострів передали саме Україні, тому що він на той час переживав повний занепад. А у Кремлі вирішили, що УРСР зможе допомогти Криму подолати кризу.

“Росія використовувала всі важелі, щоб зупинити рух України до незалежності. Одним з таких важелів було якраз надумане кримське питання”, – пояснив Василенко.


Посол пояснив: спочатку вимагали автономії Криму, перетворення його на автономну республіку, натякаючи на те, що колись Крим буде відірваний від України.

“При цьому Горбачов відверто сказав Кравчуку, коли були ці переговори: “Ти давай, погоджуйся на підписання союзного договору, або ми зробимо так, що буде дві, а то й три України”, – розповів Василенко.

На його думку, тоді Кравчук був змушений погодитися з таким вирішенням питання, незважаючи на те, що воно було, м’яко кажучи, недоцільним.

“Тобто ще Горбачов цим займався”, – заявив український посол.

 

Читайте також:  Міносвіти затвердило нові правила вступу до ВНЗ у 2018 році

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.