facebook

У Миколаєві затримали псевдо поліцейського, який вимагав гроші у водіїв

Поліція у Миколаївській області отримала скарги на співробітника поліції, який зупиняє автомобілі та вимагає з водіїв гроші начебто в обмін на непритягнення до адміністративної відповідальності. Про це йдеться у повідомленні поліції Миколаївскої області.



Коли правоохоронці перевірили інформацію, виявилося, що на трасі під виглядом працівника поліції діяв аферист з двома військовослужбовцями. Поліція почала заходи для встановлення особи вищезазначеного співробітника.

“Так, на одній із автодоріг, поблизу селища Полігон, Вітовського району Миколаївщини, був помічений автомобіль “ЗАЗ Деу” з номерними знаками на синьому фоні та встановленими проблисковими маячками. Біля автівки знаходилася особа в однострої співробітника поліції, з шевронами поліції у Миколаївській області та погонами лейтенанта поліції”, – зазначено в повідомленні.

У салоні машини поліція помітила ще двох невідомих. Протягом певного часу поліцейський зупиняв на трасі автомобілі, спілкувався з водіями, після чого транспортні засоби продовжували рух.

“Оперативники внутрішньої безпеки з метою ідентифікації особи зазначеного співробітника направили до нього наряд сектору реагування патрульної поліції Вітовського відділення. Чоловік пред’явив службове посвідчення інспектора СРПП, але назвати підрозділ, в якому несе службу, відмовився та вступив у суперечку. Натомість двоє молодих людей, які сиділи у автівці, представились правоохоронцям військовослужбовцями ЗСУ. Вони пояснили, що, начебто, здійснюють допомогу нарядам поліції на території району”, – повідомили в поліції.

На місці правоохоронці встановили, що чоловік не є і ніколи не був співробітником поліції, а його поліцейські жетон та посвідчення на обліках обласної поліції не значаться.

“Зловмисник зізнався, що його автомобіль насправді має реєстрацію Польщі, а сині спецномери та нагрудний жетон він придбав за власний кошт у невстановленої наразі особи: через Інтернет купив маячки синього та червоного кольору. Форму, погони, шеврони, спорядження, світловідбиваючий жилет, бронежилет, свисток та сигнальний диск придбав у спеціалізованому магазині Миколаєва. Службове посвідчення роздрукував на оргтехніці, а пістолет у кобурі виявися спортивним (стартовим), який він теж купив у магазині”, – вказано у повідомленні поліції.

Читайте також:  «Подарунок терористам»: в небі над «ДНР» розгорнули величезний синьо-жовтий прапор

Також правоохоронці розглянули автівку псевдополіцейського та виявили два дорожні конуси, номерні знаки іноземної реєстрації, бронежилет з написом “Поліція”, погони капрала поліції, два світловідбиваючі жилети, два сигнальні диски з червоним сигналом, дві рації, два пістолети та бланки пояснення невстановленого зразка.

“Все це було вилучено у законному порядку, разом з посвідченням та жетоном, які використовував зловмисник”, – зазначили в прес-службі поліції.

Крім цього, оперативники внутрішньої безпеки встановили особи водіїв, яких зупиняв шахрай та вимагав з них гроші. Заяви громадян зареєстровано у поліції.

“Дії затриманого 20-річного чоловіка кваліфікуються за ч.2 ст.353 (Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) та ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України”, – додали в прес-службі.

Затриманому загрожує обмеження волі до 4 років або позбавлення волі до 3 років. Також поліція перевіряє причетність до злочинних дій виявлених на місці події військослужбовців.

Нагадаємо, наряди патрульної поліції планують посилити бронегрупами. Як заявив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич, поліція буде зміцнювати свої сили, щоб уникнути у майбутньому трагічних втрат серед особового складу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.