facebook

«Росія – автозаправна станція, яка маскується під країну»: Найяскравіші цитати Джона Маккейна

У суботу пішов з життя американський сенатор Джон Маккейн – вихідець з військової родини та ветеран війни у В’єтнамі, колишній кандидат у президенти США та послідовний критик путінської Росії, який активно просував у Вашингтоні проукраїнську позицію.


Найяскравіші цитати політика підготував УНІАН.

Про Україну

Під час виступу на Євромайдані 15 грудня 2013 року: «Ми знаходимося тут, тому що ваша мирна боротьба надихнула усю країну на зміни. Ми знаходимося тут, щоб підтримати вашу справедливу справу і право змінити свою долю вільно, мирно та демократично. І ваша доля, як ми вважаємо, знаходиться в об’єднаній Європі – Україна дасть Європі краще, і Європа дасть краще Україні».

«Одне лиш те, що ми не надали Україні оборонних озброєнь, – вже ганьба. Це ганебна сторінка американської історії. Завжди, завжди ми давали народам можливість захистити себе від нападу. Як і нам допомогли – коли французи прийшли нам на допомогу під час війни з Великобританією».

«Я впевнений, що Путін – дуже розумна людина. Він вміє зважувати ризики, підраховувати витрати. І саме тому, до речі, я виступаю за поставку зброї Україні».

Про Росію

«Росія – автозаправна станція, яка маскується під країну. Це клептократія, корупція. Це нація, економіка якої спирається виключно на поставки нафти та газу. Тому економічні санкції важливі…».

«Я вірю у велич російського народу і його прагнення жити в суспільстві справедливості, відкритих можливостей і мати уряд гідний його прагнень та принесених жертв. Коли я критикую ваш уряд, я роблю це не тому, що я налаштований проти Росії. Я роблю це тому, що ви заслуговуєте на такий уряд, який вірив би у вас, поважав вас і був би вам підзвітним. Я сподіваюся побачити той день, коли це станеться».

Читайте також:  У Чилі стався землетрус магнітудою 5,1

«Я оптиміст, навіть коли справа стосується Росії…».

Про російську агресію проти України

«Путін розраховує, що чим більше його збройні сили і прихильники вб’ють українців, тим більше української території вони зможуть захопити. І чим більше Путін буде змушувати Україну віддавати свої обмежені ресурси на війну, а не на поліпшення економіки, тим більше він зможе розхитати владу в Києві і перешкодити Україні реалізувати її євроатлантичне майбутнє».

Про американський патріотизм

«Перебуваючи в ув’язненні я закохався в свою країну. Я любив її і раніше, але як і в більшості молодих людей, моя прихильність до неї була не більше ніж звичайною вдячністю за комфорт та привілеї, що були доступними більшості американців і сприймалися як належне. Тільки коли я втратив Америку на певний час, то зрозумів, як сильно я її люблю».

«Американці ніколи не йдуть. Ми ніколи не здаємося. Ми ніколи не ховаємося від історії. Ми творимо історію».

Життєві переконання

«Страх – це можливість для сміливості, а не доказ боягузтва».

«Потрібно розуміти – справа не в тому, що ви залишаєте, а в тому, що ви пережили. Я тішуся з того, чого досяг цей хлопець, п’ятий з кінця на своєму курсі у Військово-морській академії. Я відчуваю таку вдячність. Я… кожну ніч, коли лягаю спати, я сповнений вдячності…».

«У мене було чудове життя і багатий досвід. Я хочу, щоб, коли я піду, на церемонії у Військово-морській академії у нас знайшлася пара людей, які встануть і скажуть: «Це хороший хлопець, він служив своїй країні».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.