facebook

Шахта імені Засядька не припиняла роботи навіть під обстрілами

Шахта імені Засядька — одна з найбільших на Донбасі та й в цілій Україні. Свою роботу не припиняла ані на день, хоча розташована неподалік Донецького аеропорту.




shahtar6

Через обстріли гірники не один раз були заблокованими під землею. Одного разу 400 гірників кілька годин просиділи у забоях через знеструмлення. Та попри небезпеку, шахтарі все ж виходили на роботу і спускались під землю. Мотивація проста — гроші.

На шахті імені Засядька працювати загалом особливо небезпечно, адже тут дуже висока концентрація метану. Достатньо однієї іскри, щоб стався вибух.

Читайте також: Волонтеру з Росії дали українське громадянство

Підприємство є фактичним рекордсменом по трагічних випадках. За останні 23 роки шахта Засядька поховала майже 300 гірників. В різні роки шість вибухів на цій шахті шокували всю Україну. Зокрема, це був і вибух у листопаді 2007-го, коли там загинув 101 шахтар.

Всього ж в Україні було 38 великих аварій на вуглевидобувних підприємствах. Сумна статистика свідчить, що в середньому, кожен мільйон тонн вугілля вартує чотири людські життя. Шахти залишили без годувальників тисячі сімей.

Україна в скорботі за кожним з них. Хвилини мовчання та приспущені прапори — кожну смерть на шахті держава вшановує днем жалоби.

Нагадаємо, на шахті імені Засядька у Донецьку 5 березня о 5:20 стався вибух газово-метанової суміші. Під час вибуху під землею перебувало 230 гірників.

Порошенко оголосив 5 березня днем жалоби за шахтарями, які загинули внаслідок аварії на донецькій шахті імені Засядька.

Читайте також:  “Під землею було 60 осіб”: На Львівщині у шахті стався обвал

Шукайте деталі в групі Facebook