facebook

Росіяни оконфузились, розмістивши фото Мессі на пам’ятнику радянським футболістам, які обіграли німців у 1943 році

На пам’ятник радянським футболістам, які обіграли німецьких солдатів в 1943 році, що встановлено у російському селі Вітязево нанесли зображення нападника «Барселони» Ліонеля Мессі.


Про це повідомляє «Комсомольська правда».

«Листочок з текстом-чернеткою був у спонсора. Він вирішив, що це вже «беловик», не вчитувався. Прийшов до виробника пам’ятника. Той теж підійшов формально, не особливо замислюючись про суть написаного там. Зі свого боку, ми не знімаємо з себе відповідальності, що не перевірили ще раз перед відкриттям, тому довелося все переробляти», – розповів виданню лідер ініціативної групи Алексіс Александридій.

Повідомляється, що на пам’ятній плиті також переплутано імена героїв матчу, багато орфографічних помилок, а факти не відповідають дійсності.

В турнірі, який під час Другої світової війни провела окупаційна влада, брали участь три команди: збірна Німеччини, Румунії та Північного Кавказу (так німці називали місцевих футболістів). По ходу матчу росіяни поступалися німцям з рахунком 1:4, однак у підсумку вирвали перемогу – 5:4.

Читайте також:  МОЗ зажадало посилення карантину в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.