facebook

«Вхід через брудний підвал, жахливий сморід та виписка за гроші», – франківка про міський пологовий будинок (фото, відео)

Івано-Франківський міський пологовий будинок вже давно має не дуже хорошу славу. Неодноразово мешканці міста скаржилися на бруд, антисанітарію і жаливу їжу. Франківка Наталія Гутовська написала в мережі Фейсбук, що все і надалі залишається без змін. Особливо жінка обурена кімнатою виписки та жахливим смородом.

Жінка пише, що в Івано-Франківському міському пологовому будинку жахливий сморід через пошкоджену каналізаційну трубу. Навіть попри те, що породілля мала окрему платну палату з покращеними умовами, був постійний запах і випари каналізації.

«Сморід було відчутно навіть через закрите вікно. Провітрювала кімнату я коридорним повітрям. Вислали сантехніків, які мали звершити диво-ремонт, та не сталося дива, бо з старих труб і кранів зробити цього неможливо. А наші міські кошти йдуть на обладнання брукованих доріжок і скверів. Я згодна і цього потрібно, але є речі першочергові – чи не так пане Руслане Марцінків. Та хто буде бачити відремонтовану трубу в підвалі, а бруківку бачать усі!!! Та мабуть це питання мав би ініцюювати головний лікар Сергій Стефанків! Але йому в кабінет не смердить ця каналізація, от і видається що це не першочергово!!!», – пише Наталія.

«Найбільше мене обурило в цьому закладі, це «двері переходу у світле майбутнє». Коли поступала в пологовий, я мимоволі глянула на страшнючі двері з надписом кімната виписки. Старі, чорні від дощу, забиті фанерою (скло розбив якийсь розлючений татусь, що виходив у ці двері), з поржавілими поручнями. І я собі подумала що ці двері недіючі, а прибрати їх не встигли бо не доходять руки. Та яке було моє здивування, коли настав час виписки. І нас з немовлям дві медсестри виводили попід темні сходи, ніби у комору до цих страшних дверей. ШОК! Вони страшніші від дверей у стайню, через які корови щодня йдуть пастися. Бо справжні газди щороку ці двері просто фарбують звичайною фарбою, наводять порядок. А тут у пологовому, виходить нема господяря чи господині, щоб навели порядок!!! І ось щодня, попід сходи, а не через КІМНАТУ?!, через ці гидкі двері, виходять щасливі батьки з БОЖИМ ДАРУНКОМ, новонародженим немовлям. Хіба це наромально пане мере і пане головний лікарю??? Чи такі приблизно двері стоять до ваших кабінетів?!!», – додає Наталія.

Читайте також:  Беруть не всіх: Великобританія озвучила умови прийому біженців з України

Жінка пише, що кожна породілля має заплатити 200 гривень благодійного внеску. Вона переконана, що за ці кошти, вже за декілька тижнів можна замінити двері, але про це ніхто не думає. Проте, в пологовому будинку є гарна і кімната для виписки, але вона лише за гроші.

«Є тут нормальні, людські двері – та вихід через них платний, з обовязковою фотозйомкою. Хоча у відділі я прочитала цікаве оголошення, що виписка проводиться щодня, після 14,00 год. без будь-яких оплат. А ще через ці платні двері щодня входить і виходить чарівна, красива і строга жінка – завідуюча цим відділом, пані Тамара. Яка мабуть також зацікавлена у наявності цих сташних «дверей у світле майбутнє», щоб щодня отримувати дрібну копійку. І ще одна річ, яку важко зрозуміти чи пояснити. Чому відвідувачі в пологовий повинні йти через підвал. В якому нема вказівників, нема світла, зате є стіни буквально всі у грибку і цвілі, та затхле повітря. І все це на своєму одноразовому халаті несуть відвідувачі у відділ – це стерильно і гігієнічно??!», – написала франківка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.