facebook

Поблизу Одеси вода у морі стала жовтою

Морська вода біля курортів Одеської області набула жовто-рудого кольору, причому на гребенях хвиль у деяких акваторіях Чорного моря помітна брудна плівка, що відлякує одеситів та приїжджих відпочивальників від купання.



Про це повідомляє 1NEWS.

Одні в розпал «оксамитового» сезону залишають пляжі на Кароліно-Бугазі, Санжейці, Грибівці, Лузанівці, Фонтанці та багато інших, як еколог Анатолій Жуков, розміщують фото- і відеофайли в соцмережах, вимагаючи вжиття заходів чи роз’яснень фахівців.

«Поки що не можемо назвати причин зміни кольору морської води біля пляжів Одещини: інспектори та працівники лабораторії Держекоінспекції зараз беруть проби води біля пляжів для проведення досліджень: йдеться про розлив мазуту, масла чи звільшення відмерлих водоростей. Вранці 4 вересня будемо вже мати результати, з якими ознайомимо громадськість, стривожених відпочивальників та відповідні органи влади», – зазначила в.о. директора Держекоінспекції Філіна.

За її словами, минулого тижня у морі поблизу пляжу Лузанівка фахівці Держекоінспекції виявили у відібраних пробах води перевищення гранично допустимих концентрацій зважених речовин, сірководню і заліза. Також встановлено знижені концентрації кисню.

 

Читайте також:  Потоки води збивали людей з ніг: Одесу накрила найпотужніша злива з 2013 року. Фото та відео

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.