facebook

На Закарпатті спалах менінгококової інфекції: госпіталізували 11 осіб, одна дитина померла

У селі Порошкове Перечинського району Закарпатської області виявлено спалах менінгококової інфекції. З ознаками хвороби госпіталізовані 11 місцевих жителів, у дев’яти з них діагноз підтверджено. В ніч з 31-го серпня на 1 вересня від блискавичної форми менінгококової інфекції в обласній інфекційній лікарні померла восьмирічна дівчинка.



Про це повідомляє прес-служба Перечинської РДА. Відзначено, що всі хворі зараз перебувають в обласній інфекційній лікарні.

«Тому комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при райдержадміністрації вирішила: карантин триватиме з 3 до 7 вересня включно», – йдеться в повідомленні.

Також доручили щодня перевіряти відвідування учнями шкіл району. Виконкому Порошківської сільради рекомендували встановити карантин в дошкільних навчальних закладах та заборонити проведення масових заходів.

Крім того, з ромським населенням проведуть роз’яснювальну роботу, щоб ті сприяли медикам в обстеженнях і при необхідності не суперечили госпіталізації.

Менінгококова інфекція поширюється повітряно-крапельним шляхом. Збудник не дуже стійкий в навколишньому середовищі, тому частота його поширення залежить від близькості контакту з хворою людиною. Найчастіше хворіють діти, але заразитися можуть і дорослі, особливо якщо в сім’ї був носій інфекції.

Читайте також:  Де в Польщі українцям невигідно працювати

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.