facebook

Після відпочинку на лікарняне ліжко: На популярному українському курорті зафіксували небезпечну інфекцію

Турист із Дніпропетровська, який відпочивав у Бердянську Запорізької області, потрапив до лікарні з холерою.


Результати аналізів підтвердили побоювання лікарів. Через день загальне самопочуття чоловіка покращилося.

За словами фахівців Запорізького обласного лабораторного центру, його врятувало те, що збудник холери був нетоксигенним.

“Він незаразний, може викликати легку форму захворювання, але створити “грізну” холеру з поширенням не може. Це холера, але не та сильна холера, яка мільйони валить. Це слабка, яка важких форм не викликає”, – пояснив заступник директора лабораторного центру Олександр Мащак.

28 серпня житель Новомосковська поступив в лікарню зі скаргами на погане самопочуття. Пробувши в установі близько доби, він відчув себе краще і залишив лікарню, написавши відмову від лікування. Вже 31 числа чоловік залишив Бердянськ. Однак у фахівців виникли підозри, що у пацієнта може бути холера, і його аналізи направили в обласний лабораторний центр.

На засіданні комісії з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій, яка відбулась 6 вересня, співробітники місцевої санстанції повідомили, що чоловік відпочивав у Бердянську з дружиною з 23 по 31 серпня і проживав в одному з будинків на Східному проспекті. За його словами, відчув нездужання після того, як покуштував креветки, куплені на пляжі у невідомого продавця. Після того, як чоловік відмовився від лікування і поїхав, інформація про його стан була передана у відповідні органи Дніпропетровської області.

Олександр Мащак підкреслив, що в місті проведені всі необхідні заходи. Зокрема, взято на контроль якість питної води в тому мікрорайоні, де він жив, проведено обстеження пляжу, який відвідував, і жителів Бердянська, з ким він мав контакти. Також обстежена водоразвідна система того місця, де він проживав, та проведена дезінфекція житла. Фахівець висловив сумнів в подальшому поширенні вібріонів, виходячи з досить великого відрізку часу, який пройшов після виявлення захворювання.

Читайте також:  Індексація пенсій в Україні: що відомо

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.