facebook

МОЗ оприлюднило звіт про рівень забруднення навколишнього середовища на Херсонщині

Рівень шкідливих речовин в Херсонській області не перевищено, а здоров’я дітей та дорослих поза загрозою.



Про це йдеться у звіті Міністерства охорони здоров’я щодо ситуації у Херсонській області у зв’язку з викидом хімічних речовин на заводі «Титан» в окупованому Криму.

«Наразі рівень шкідливих речовин в Херсонській області не перевищено, а здоров’я дітей та дорослих поза загрозою. Відповідні структурні підрозділи МОЗ України та інших міністерств продовжують проводити регулярні лабораторні дослідження повітря і тримати на контролі стан здоров’я мешканців області», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, станом на 6 вересня за результатами лабораторних досліджень грунту, води та повітря на території Херсонської області перевищень допустимої концентрації оксиду азоту, оксиду сірки, сірководню, оксиду вуглецю не виявлено. Протягом наступних днів буде здійснюватись забір проб та аналіз води, грунту та повітря, а результати досліджень будуть подаватися щоденно на засіданні управління цивільного захисту населення Херсонської ОДА. Відповідно до них будуть підготовлені рекомендації для місцевих органів влади.

Наразі жодну дитину чи дорослого не було госпіталізовано до закладів охорони здоров’я області, наголосили у МОЗ. «З 5 вересня медичні бригади проводять огляди мешканців області. Уже оглянуто 700 дітей в 6 населених пунктах: у 12 з них виявлено скарги, пов’язані із можливими захворюваннями ЛОР-органів та дихальних шляхів, що не перевищує багаторічні показники характерні для вересня та не може бути пов’язано з впливом хімічних речовин», – повідомили у віомстві.

Як писав «Вголос», 27 серпня на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини.

Постійний представник президента України в АРК Борис Бабин повідомив, що в деяких селах окупованого Російською Федерацією Криму ситуація із забрудненням повітря та земель критична; він не виключає, що РФ може виробляти компоненти хімзброї в Криму.

Читайте також:  Дитина билася в істериці: на Донбасі чоловік викинув з вікна дружину на очах у доньки, фото

Після того, як на території окупованого Росією українського півострова Крим, стався викид невідомої речовини, на аналогічні симптоми і наліт почали скаржитися жителі Херсонської області.

Україна передала інформацію про викиди в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста. 4 вересня з’явилась інформація про те, що концентрація сірчистого ангідриду в повітрі перевищила норму. Робота заводу «Титан» була зупинена на два тижні, а у школах регіону оголосили позапланові канікули та дітей.

Нагадаємо, хімічна отрута з окупованого Криму дісталася материкової України. 15 дітей із підозрою на хімічне отруєння шпиталізували до Херсонської обласної лікарні. У всіх однакові симптоми – слизотеча, ларингіт. Припускають, що діти отруїлися від викидів із заводу «Кримський титан».

На адмінмежі із анексованим Росією Кримом прикордонники почали скаржитись на нудоту та головний біль через випари невідомої речовини на заводі «Кримський титан».

Як заявив очільник МЗС Павло Клімкін, дії російської влади на території анексованого Криму призводять до екологічної катастрофи.

Президент Петро Порошенко звинуватив у складній екологічній ситуації в Армянську та на півдні Херсонщини російську армію.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.