facebook

YouTube заблокував ролики російського опозиціонера Навального

Компанія Google заблокувала в YouTube більшу частину платних рекламних роликів, що анонсували призначені на 9 вересня мітинги опозиціонера Олексія Навального проти пенсійної реформи.



Про це у Telegram повідомив однодумець Навального і колишній глава його передвиборчого штабу Леонід Волков, пише Еспресо.

За його словами, корпорація вперше за свою історію «задовольнила незаконні вимоги російської влади».

Волков виклав в Twitter скріншоти, які вказують, що деякі ролики були заблоковані за “юридичними підставами”.

«Блокування сталася опівночі, і ми вважаємо, що це є реакцією Google на лист Центрвиборчкому, тобто вони вважають, що наші відео треба блокувати через «день тиші» (на місцевих виборах, – ред.), – пише Волков.

За його даними, Google відключила понад 40 рекламних оголошень.

При цьому, за словами Волкова, корпорація закрила рекламну кампанію Навального навіть у тих містах, де акції проти пенсійної реформи узгоджені, а вибори в неділю не проходитимуть.

«Корпоративні юристи Google просто не розуміють, що бувають ситуації – такі, як нинішня ситуація, і країни – такі, як Росія, в яких вимоги влади вельми часто є незаконними», – додав він.

Опозиціонери написали скаргу Google і мають намір звернутися до суду, передає російський Інтерфакс.

У прес-службі корпорації агентству пояснили, що розглядають «всі обґрунтовані звернення від державних органів» і нагадали, що рекламодавці мають діяти відповідно до місцевого законодавства і рекламної політики Google.

Читайте також:  Мінус сім генералів та 22 тисячі солдатів: Подоляк назвав "досягнення" Росії в Україні за 60 днів війни

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.