facebook

У Росії кількість затриманих на мітингах перевищила 800 осіб – правозахисники

Найбільша кількість затриманих в Пітері – 391, в Єкатеринбурзі затримали 129 осіб. © REUTERS © REUTERS

 За уточненими даними правозахисної організації «ОВС-Інфо», по всій Росії через участь в мітингах проти підвищення пенсійного віку затримано 839 осіб. Про це повідомляється на сайті організації.

Найбільша кількість затриманих в Пітері – 391. У Єкатеринбурзі затримали 129 осіб, у Краснодарі – 60, в Пермі – 48, в Москві -36. ovdinfo.org Як повідомлялося, прихильники Олексія Навального 9 вересня в єдиний день голосування по всій Росії провели акції протесту проти підвищення пенсійного віку.

Цей день був обраний для протестів, тому що 9 вересня у 80 суб’єктах РФ проходять вибори різного рівня. Зокрема, в Москві обирають мера, а в Підмосков’ї — губернатора. Перший (і наймолодший) губернатор вже обраний — Ямало-Ненецький АТ очолив 30-річний Дмитро Артюхов.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив про безальтернативність підвищення пенсійного віку в РФ, пов’язавши це з «безпекою країни». Відповідно до законопроекту, пенсійний вік в Росії підвищиться для чоловіків – до 65 років до 2028 року, для жінок – до 63 років до 2034 року.

Читайте також:  Терористи виходять з-під контролю кремлівського режиму: вони хочуть продовження війни!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.