facebook

Марцінків хоче зробити франківський аеропорт комунальним і взяти кредит, щоб навести там порядок

Поруч з локомотиворемонтним заводом і палацом Потоцьких міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків хоче бачити у власності громади міжнародний аеропорт “Івано-Франківськ”.

“Ми неодноразово зверталися до обласної ради з проханням розглянути можливість розірвання договору з фірмою “Скорзонера” і приведення аеропорту до належного стану”, – заявив Руслан Марцінків в ефірі ТРК “Вежа“, пише “Курс“.

Він зазначив, що місто програє від того, що аеропорт не має сполучення з багатьма містами Європи.

“Куди б я не приїжджав в Європу чи у світі, люди питаються, чи можна до Івано-Франківська долетіти. На жаль, на це відповідь: “Тільки через Київ або до Львова”. Тому ми готові сьогодні спільно з областю, тому що цей комплекс належить обласній територіальній громаді, зробити порядок, як зробили це у Львові, де аеропорт є у комунальній власності. Комунальний львівський аеропорт сьогодні нормально розвивається, – наголосив Марцінків. – Так, там були вливання під “Євро-2012″. Але, я думаю, під таку споруду не гріх було взяти європейський кредит і профінансувати”.

Передачу аеропорту у власність громади, за словами мера Івано-Франківська, блокують “сили Коломойського” в обласній раді. Тому, каже Марцінків, про повернення аеропорту громаді можна буде говорити тоді, коли зміниться конфігурація сил в обласній раді і, можливо, поміняється керівництво облдержадміністрації.

“Але мені би дуже хотілося поруч з палацом Потоцьких, з локомотиворемонтним заводом повернути у власність територіальної громади, хоча би обласної громади, аеропорт і навести там порядок. Це справді дуже велика проблема”, – підсумував мер.
Нагадаємо, рік тому Руслан Марцінків звернувся до керівництва ІФ ОДА та обласної ради з проханням підтримати передачу аеропорту в комунальну власність міста. Нині міжнародний аеропорт “Івано-Франківськ” перебуває в концесії у ТОВ “Скорзонера”, яку пов’язують з олігархом Ігорем Коломойським та нардепом Олександром Шевченком.

Читайте також:  Міжнародний аеропорт "Піза" закрили через лісові пожежі (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook