facebook

Кількість жертв урагану «Флоренс» зросла до 14. Серед них дитина

Сполучені Штати потерпають від стихії небаченої сили.

Штат Північна Кароліна постраждав від рекордної кількості опадів і нищівних повеней через ураган «Форенс», якому спершу було надано першу категорію руйнівної сили. А потім понижено ранг до тропічного шторму. Видання «Нью-Йорк Таймс» опублікувало відео, яке показує, як виглядало буйство стихії і з землі, і з висоти пташиного польоту.

Навіть незважаючи на те, що шторм дещо ослабнув і «сухі» проміжки без дощу стали тривалішими, кількість жертв «Форенс» усе одно продовжує рости. Ріки повиходили з берегів. Затопивши добру половину штату. Ураган убив щонайменшу 14 людей, тоді як кілька годин тому повідомлялося про цифру, на одну жертву меншу.



У неділю, 16 вересня, в місцевості, яка терпить лихо, відкрили десятки притулків, які тепер переповнені людьми, що утекли від шторму, тікаючи поперед нього. А також сотні американців були евакуйовані з власних будинків рятувальниками на човнах та вертольотах.

У неділю були відкриті десятки притулків, наповнені людьми, які бігли попереду шторму, а деякі сотні людей більше евакуювали зі своїх будинків рятувальниками на човнах та вертольотах.

Тим часом шторм далі суне на південь, у напрямку столиці Південної Кароліни міста Шарлотта і населених пунктів штату Нью-Йорк.

Тим часом опади в Північній Кароліні вже побили державний рекорд, за попередніми звітами Національної служби погоди. До полудня суботи рівень у більш ніж 30 дюймів зафіксували у Свансборо, попередня максимальна позначка у 24 дюйми був досягнута в 1999 році, коли штат потерпав від урагану «Флойд».

Останніх два смертельні випадки були зареєстровані в Південній Кароліні, тож станом на ці хвилини шторм убив як мінімум 14 людей у Сполучених Штатах. Серед загиблих – мати та дитина, на будинок яких у Вілмінгтоні упало дерево. Також – 61-літня Амбер ДавнЛі, автомобіль котрої на дорозі в Юніон Каунті привалило дерево. Це теж Південна Кароліна. Три людини в окрузі Даплін у Північній Кароліні. І пара, яка загинула у сімейному домі в окрузі Камберленд, штат Нью-Йорк.

Читайте також:  США змінили правила в'їзду для українців: які тепер існують нововведення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.