facebook

Тягнибок у Франківську цитував Яценюка

Сьогодні, 3 травня за ініціативи обласної організації ВО «Свобода» в Івано-Франківську пройшла протестна акція проти нових тарифів, встановлених чинним Кабінетом Міністрів України. А завершилась протестна хода віче на однойменному майдані.



48117

Тут слово мали голова обласної організації ВО «Свобода», депутат облради Василь Попович, боєць Нацгвардії Олег Туєшин, голова Студентської Свободи в Івано-Франківську Андрій Семенюк, голова благодійного фонду “Свобода-Гідність-Перемога” Михайло Іваночко, екс-віце-прем’єр, заступник голови ВО «Свобода» Олександр Сич, депутати облради та громадські активісти. Також на віче завітав очільник ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Він зауважив, що прибув на Прикарпаття з гори Маківки, що у Львівській області, де сьогодні біля пантеону  українських січових стрільців громада вшановувала сторіччя бою УСС проти москалів.

«Я привіз до вас, до Івано-Франківська палкий привіт від всіх тих, які вшановують пам’ять наших героїв. Бо українська історія повторюється. І сьогодні можемо говорити про сторіччя великої московської кремлівської окупації. І сто років тому українці стояли на горі Маківка не пустили москалів у Європу. І сьогодні наші хлопці, вже щоправда на сході, стоять проти тої ж самої московської навали. Бо ми точно знаємо, що яка б Росія не була, вона завжди вважала Україну колонією. І хоча мітинг у нас соціального характеру, ми говороми про підвищення тарифів та зростання цін, про корупцію, про внутрішнього ворога. Бо є зовнішній ворог – Путін. Але й є друга проблема, наша внутрішня проблема. Проблема теперішньої влади, проблема брехні, проблема корупції, проблема розкрадання», – зазначив Тягнибок.

Головний свободівець вдався в роздуми і пригадав як два роки тому опозиція об’єдналася проти Януковича та його поплічників.

«Два роки тому назад, коли були акції «Вставай Україна!»,  коли «Свобода» виступила цементом об’єднання усіх сил проти Януковича… Тоді я не міг то сказати, але можу тепер. Тоді я тримав кличка і Яценюка, щоб вони між собою не пересварились. Бо «Свобода» тоді розуміла, що для перемоги над Януковичем треба триматися разом. Але мені особливо прикро, бо тоді ми стояли разом і  під час Майдану були разом. І тоді від теперішніх чиновників, від того ж таки прем’єра Яценюка лунали зовсім інші гасла, зовсім інші фрази і зовсім інші обіцянки. «Азаров заявив про підвищення тарифів на гаг. Та нехай він розповість правду. Населення споживає 18 мільярдів кубометрів газу на рік. А видобуваємо ми 20 мільярдів. Кожен з вас повинен утримувати газ власного виробництва, вартість якого 70 доларів». Це не я сказав. Це у листопаді 2013 сказав прем’єр Яценюк. Чому коли 2 роки тому назад для того, аби отримати підтримку людей говорились абсолютно правильні речі, які я так само підтримував і аплодував. Чому влада так змінює людей? Як тільки став прем’єр-міністром, Яценюк став робити теж саме, що й Азаров. Ви згадайте. Тоді стояли і говорили «продають наші стратегічні підприємства!» «не можна їх продавати». Не я це говорив, бо на той час ті, що зараз при владі витупали набагато радикальніше як «Свобода». Хоча перед тим нас критикували за радикальність. А потім самі казали, що не можна продавати стратегічні прибуткові  підприємства. І що? Ми чотири роки не давали Януковичу продавати ці 1, 5 тисячі підприємств, а прийшла нова влада і вже в парламенті стоїть питання про продаж тисячі з тих півтори стратегічних підприємств», – підсумував Олег Тягнибок.

джерело http://www.blitz.if.ua/news/tyagnybok-u-frankivsku-cytuvav-yacenyuka.html

Читайте також:  “Але ви 5 років були при владі!”: Гройсман зганьбився у прямому ефірі через запитання від Тягнибока

Шукайте деталі в групі Facebook