facebook

Бізнес на “кістках”: як терористи “ДНР” і “ЛНР” заробляють гроші на трупах російських найманців!

«Газета.Ru»: за кожного «двохсотого» “командири ополченців” отримували 20-25 тис.



грн. на похорони. Ці гроші зникали в невідомому напрямку

Участь російських “добровольців” у військових діях на Донбасі стало проблемою для їх родичів у Росії: вони не можуть знайти і поховати тіла своїх загиблих рідних.

Як повідомляє «Газета.Ru», про розшук і вивезення вбитих розповіли в пошуково-рятувальній групі «Ведмідь». Аналітик групи Дмитро каже, що перш ніж знайти тіло, пошуковики збирають інформацію, шукають і опитують свідків. Вони стикаються з проблемами у взаємодії з самопроголошеними “республіками”.

«Є конкретний випадок: знайшли тіло N в морзі. Зі слів товаришів по службі, це був N. Просили зробити фото і вислати – відмовили, сказали: приїжджайте і забирайте. Суть в тому, що його шукає дочка, у якої на руках дитина, грошей немає, і поїхати на Донбас вона не може. Загиблий служив у Слов’янській бригаді (неофіційна назва групи Стрєлкова – «Газета.Ru»), якщо у командира є гроші – чому не відправить? Ніхто не допоміг, хто зобов’язаний», – каже Дмитро, координатор« Ведмедя »в Росії.

“Ополченець” Олексій Пенза згадує гучний випадок із загибеллю російського “добровольця” Максима Стехіна. Поховання з п’яти тіл знайшли влітку під Донецьком, над могилою була табличка: «Хлопці загинули за путінську брехню».

«Я займався пошуком батьків хлопців. Знайшов батька Стехіна, проте тіла зникли, – згадує Пенза дивну історію. – Уже майже півроку не можемо знайти тіла, ДНК не збіглися. Хоча дівчина з донецького моргу сказала нам, що ДНК вірні, однак як вони могли порівняти, якщо зразки ДНК брав тільки я?».

Він пов’язує проблему пошуку і повернення тіл з атмосферою таємності навколо участі російських “добровольців”. У вересні “ополченці” виявили поховання під Донецьком, в якому, як стверджують лідери самопроголошеної “ДНР”, лежать “мирні жителі” Донбасу, хоча в дійсності російські найманці.

Читайте також:  160 тис грн виділила Надвірнянська РДА на допомогу бійцям АТО

«Я просив адміністрацію “ДНР” і “ЛНР”, але мені відповідали, що на все це виділяються гроші від міністерства оборони Російської Федерації.

Коли я поставив питання людині в Росії, який займається цими питаннями в «військторзі», він посміявся і запропонував показати цей договір. Тобто такої домовленості просто немає.

“Ополченця” закликають, кажуть: ми бідні, потрібна твоя допомога. Людина приїжджає, одягається, їсть за свої гроші. А коли його вбивають, він нікому не потрібен. Той же самий аеропорт Донецька. Ми не могли забрати тіло пацана, якого переїхав танк. Я пропоную привезти частину тіла, щоб поховати. Ні, нікому це не потрібно, а за кожного «двохсотого», за моєю інформацією, “командири” отримували 20-25 тис.грн. на похорони. Ці гроші зникали в невідомому напрямку», – скаржиться Пенза і додає:

«Мене хотіли кілька разів розстріляти в “ДНР” через те, що заважаю людям(?) гроші заробляти».

Однак проблеми бувають не тільки з недобросовісними “польовими командирами”, але і з деякими пошуковими групами. За відомостями «Газети.Ru», родичі скаржилися на те, що їм намагалися віддати останки чужих людей, нібито провівши експертизу ДНК.

Джерело – http://www.gazeta.ru/politics/2015/04/03_a_6624697.shtml

Шукайте деталі в групі Facebook