facebook

На Прикарпатті сільський голова взяв хабар у католицькому храмі

12 вересня Рогатинський районний суд задовольнив клопотання прокурора про відсторонення від посади сільського голови села Верхня Липиця Рогатинського району.



Війта обвинувачують в отриманні хабара, шахрайстві та службовому підробленні.

Сільського голову Верхньої Липиці Володимира Галушка затримали на хабарі 14 березня.

Взяли війта під час отримання ста тисяч гривень у службовому кабінеті. За ці гроші він обіцяв чоловікові віддати в оренду земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 14 га.

Спочатку Галушка затримали за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 КК України.

За такий злочин йому загрожувало від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Втім, 15 березня кваліфікацію кримінального правопорушення змінили на ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство).

Встановлено також, що зранку 14 березня Володимир Галушка у костелі в Рогатині отримав від чоловіка 5000 гривень хабара.

За ці кошти він мав забезпечити прийняття Верхньолипицькою сільською радою рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства площею 0,30 га та 0,10 га в урочищі “Пелиха”.

За цим епізодом війтові оголошено підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (Одержання хабара). Карається від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Також сільського голову підозрюють за ч. 1 ст. 366 КК України (Службове підроблення). Слідчі стверджують, що на початку лютого 2018 року Володимир Галушка у службовому кабінеті вніс завідомо неправдиві відомості в рішення 15 сесії сьомого скликання Верхньолипицької сільської ради від 14.12.2017 про включення в перелік земель для продажу права оренди на земельних торгах (аукціоні) земельної ділянки площею 14,00 га в урочищі “Кобила”.

У клопотанні про відсторонення Галушки від посади сільського голови села Верхня Липиця прокурор заявив, що, перебуваючи на посаді, голова може знищити чи підробити документи, які мають суттєве значення для кримінального провадження, і незаконними засобами впливати на свідків.

Читайте також:  За крок до трагедії: прикарпатців вчасно госпіталізували із отруєнням чадним газом

Захисники, яких підтримав обвинувачений, у судовому засіданні заперечили щодо клопотання.

Суд, вислухавши доводи сторін, задовольнив клопотання прокурора і відсторонив Володимира Галушка від посади сільського голови села Верхня Липиця до 13 листопада 2018 року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.