facebook

Українські заробітчани ризикують залишитися без соцвиплат, – ЗМІ

Українські трудові мігранти втрачають можливість отримувати пенсію, субсидії, допомогу по безробіттю, можливість оформити кредит у банку.



Українці, які регулярно виїжджають на заробітки, ризикують в якийсь момент залишитися біля розбитого корита. Якщо немає стажу, на пенсію можна не розраховувати, повідомляє “122 Україна”.

Але й це не найстрашніше. Як пояснюють в Інституті демографії і соціальних досліджень, через роботу за кордоном заробітчани втрачають свої сім’ї.

Дослідник інституту Лідія Ткаченко пояснила, що мігранти місяцями не бачаться зі своїми сім’ями, а дорога додому для них – розкіш.

“Люди можуть не бачиться роками. І це призводить до того, що шлюб перетворюється в дистанційний, зв’язки слабшають”, – пояснила вчена.

Крім того, життя у відносно заможній країні, де українці залишаються низькооплачуваними працівниками, які змушені важко працювати, залишає свій відбиток і на психіці людини. Це також призводить до психологічних проблем, конфліктів у сім’ях. Найчастіше, пояснює Ткаченко, трудові мігранти в приймаючій країні живуть у гуртожитках без санітарних умов, змушені економити на всьому: їжі, відпочинку, одязі.

Читайте також:  Від 1200 до 1700 євро: Які сезонні роботи пропонують українцям в Німеччині влітку 2023

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.