facebook

Медики «швидкої» вивели з клінічної смерті чоловіка, який вдавився шматком печінки

На Волині бригада екстреної медичної допомоги саме вчасно підоспіла до чоловіка, якому посеред горла став шмат їжі. У потерпілого діагностували клінічну смерть, та змогли витягти з того світу. Про це інформує Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.



Учора, 19 вересня, о 16:08, до центральної оперативної диспетчерської надійшов виклик, в якому повідомили, що чоловік вдавився їжею. Вже о 16:13 лікарська бригада ЕМД прибула на місце виклику. Зайшовши до квартири, керівник бригади миттєво оцінила ситуацію: на підлозі кухні лежав чоловік віком приблизно 40 років без ознак життя, дихання і пульс відсутні. Лікар констатувала клінічну смерть потерпілого.

Мати потерпілого повідомила медикам, що син сидів за столом, їв приготовану нею печінку, аж раптом почав кашляти, потім посинів і знепритомнів.

Лікар оглянула чоловіка, обстежила верхні дихальні шляхи і виявила стороннє тіло в глотці. Пінцетом медик вилучила шматок їжі. Одразу бригада ЕМД розпочала реанімаційні заходи: штучну вентиляцію легень, непрямий масаж серця, вкололи адреналін. На 23-й хвилині реанімування вдалося запустити серце, з’явився пульс. На 30-й хвилині чоловік став самостійно дихати. Реанімаційні заходи були успішними, потерпілого у важкому стані, проте живого доставили у Луцьку міську клінічну лікарню.

«Успішність реанімаційних заходів у цьому випадку залежала від багатьох факторів: швидкого доїзду бригади ЕМД, бо мати потерпілого не розгубилась – негайно набрала «103», а пункт постійного базування бригад ЕМД, відкритий нещодавно на вулиці Гордіюк, розміщений за кілька кілометрів від місця події, і, звичайно, – від професіоналізму молодої лікарки, керівника бригади ЕМД. Ще одне життя врятовано!» – підсумувала прес-служба Центру ЕМД та медицини катастроф.

Читайте також:  Дівчина запхала голову у вихлопну трубу пікапа і застрягла: відео визволення «полонянки» рве мережу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.