facebook

Іл-76 готовий до евакуації українських громадян з Непалу

Іл-76, який перебуває в аеропорту Делі, повністю відновлений і готовий сьогодні до вильоту в Катманду.

1618566




“Водночас аеропорт в столиці Непалу перевантажений і має обмеження для перельоту повітряних суден”, – повідомляє прес-служба Міноборони в неділю ввечері.

За попередніми домовленостями, для перельоту українського літака виділено час з 1:00 до 4:00 години ранку 4 травня 2015.

Як повідомлялося, раніше літак Іл-76 Міноборони України прибув у Делі для подальшого відправлення до Катманду з метою евакуації громадян і проходив усунення виявлених збоїв. Станом на 19:00 2 травня до списків на евакуацію літаком України було внесено близько 100 осіб.

Раніше повідомлялося, що влада Непалу вирішила закрити свій міжнародний аеропорт для великих літаків після того, як його єдина злітно-посадкова смуга була пошкоджена.

Як відомо, раніше влада Непалу дала дозвіл на приліт українського Іл-76 для евакуації українських громадян. Цей літак належить до класу важких.

Однак незабаром голова ДСНС Зорян Шкіряк повідомив, що літак отримав пошкодження дорогою в Делі.

Нагадаємо, за останніми даними жертвами землетрусу в Непалі стали понад 7 тисяч осіб, більше 14 тисяч людей постраждали. Стихійне лихо сталося 25 квітня, магнітуда землетрусу становила 7,9. У країні зруйновано близько 500 тисяч будинків.

Читайте також:  Кухар духовної семінарії з Івано-Франківська потрапила на шоу “МайстерШеф”

Шукайте деталі в групі Facebook