facebook

Активісти презентували ескіз майбутнього накриття над Тисменицькою брамою

20 вересня зранку відбулась спільна нарада з мером, активом науковців, департаментами архітектури та комунального господарства щодо подальших дій.


Останній місяць на місці розкопок Тисменицької брами ніхто не працював, тож деякі франківці почали хвилюватися, що на розкопку чекає далі.

Втім, як пояснила активістка інціативи Франківськ Який Треба Берегти Марія Козакевич весь цей час зусилля фахівців були зосередженні на речах, які слідують після розкопок, а саме – написання наукового звіту та розробка архітектурного рішення музеєфікації та накриття знахідки.

“Оскільки розробка проекту та всієї необхідної документації забере не один місяць і ми явно не встигнемо з накриттям до холодів, вирішено засипати розкопки на час підготовчих робіт піском – це вбереже старовинні кам’яні кладки від морозів і можливо руйнування, а з настанням тепла активні роботи на місці продовжаться”, – написала Козакевич.

Втім вже зараз активісти представили ескіз можливого накриття розміщеного на інформаційному плакаті на огородженні розкопок.




Читайте також:  В Івано-Франківській області на одній з дільниць зіпсували всі бюлетені - активісти

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.