facebook

Угорщина не виконала обіцянку щодо зміни назви “уповноваженого по Закарпаттю”

Угорська сторона послідовно вживає заходів, які погіршують відносини між країнами.


Угорська влада на тлі загострення відносин з Україною не виконала домовленість про зміну скандальної назви “уповноваженого міністра по Закарпаттю”.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Василь Боднар, пише “Укрінформ”.

Боднар, коментуючи нове загострення у стосунках Києва та Будапешта, наголосив що останній не виконав ключову домовленість про зміну конфліктної назви посадовця, відповідального за допомогу угорцям Закарпатської області.

“Домовленості, які були досягнуті між міністрами під час телефонної розмови (31 серпня щодо зміни назви “уповноваженого по Закарпаттю”) не виконуються. Відтак, у нас виникає запитання, як взагалі з угорською стороною домовлятися”, – заявив заступник міністра.

У повідомленні агентства стверджується: заступник міністра “констатує небажання Угорщини співпрацювати” і бачить, що Угорщина втручається у внутрішні справи України.

Нагадаємо, у ЗМІ оприлюднили відео, на якому українцям роздають паспорти Угорщини у консульстві Угорщини в Береговому з проханням не повідомляти про це владі.

Зазначимо, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна може видворити консула з Берегового, який роздавав угорські паспорти.

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що уряд його країни вважатиме вислання угорського консула з Берегового, у зв’язку з відео з видачею паспортів, «ризикованим та недружнім кроком» з боку України, який не залишиться без відповіді.

Читайте також:  На Закарпатті стартував грибний сезон: люди вже знайшли гіганта (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.