facebook

На Прикарпатті внаслідок вибуху газового балону в лікарні опинилася мама та її дві доньки-близнючки

У жінки – 90% опіків тіла.

За життя мами і двох її 10-річних донечок-близнючок борються прикарпатські медики. У жінки обпечено понад 90% тіла. У кожної з дівчаток – до третини. У них вдома у сільській хаті вибухнув газовий балон. Лікарі поки утримуються від прогнозів. Кажуть тільки, що потерпілим терміново потрібна донорська кров.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

За життя мами борються медики райлікарні. Перевезти жінку до спеціалізованого опікового відділення в Івано-Франківськ її стан не дозволяє. Живого місця на ній – тільки очі та смужка тіла, де була спідня білизна, кажуть лікарі. У неї тяжкий опіковий шок. Щоби полегшити страждання, пацієнтку ввели у медикаментозний сон.

“Сюди були викликані спеціалісти з Франківська. Було узгоджено повністю лікування по цій хворій. Стан хворої залишається вкрай тяжкий”, – каже завідуючий травматологічним відділенням Надвірнянської ЦРЛ Юрій Васін.

Її доньки – 10-річні близнючки Христинка та Марійка – теж у реанімації, але дитячої обласної лікарні. З опікового шоку медики їх поступово виводять, однак стан залишається тяжким. У кожної з дівчаток обпечено до третини тіла.

“Обпечені обличчя, верхні кінцівки, частково нижні кінцівки. І що найважче для нас – опіки дихальних шляхів”, – говорить завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії обласної дитячої лікарні Олег Курташ.

Рідні потерпілих приголомшені – розриваються між двома лікарнями. Замість них говорять сусіди. Саме вони прибігли до будинку, коли пролунав вибух. Обпечена господиня з дітьми вже вибралися надвір. Жінка ще змогла розповісти, що сталося – зібралася дітям готувати сніданок, підійшла до плити та запалила сірник. Донечки у цей момент ще спали. Можливо, тому й постраждали менше.

“З балону, напевно, йшов витік і набралося газу. І воно вибухнуло. Вона лежала зігнута. На чотирьох. Ванна стояла з водою, і вона брала з тієї ванни пити. Просила мене дати води”, – згадує сусідка потерпілих Мар’яна Гуш.

Читайте також:  На Прикарпатті гелікоптер кропив землю невідомими хімікатами. Людям вдалося затримати вертоліт

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.