facebook

Про університет нафти й газу підготував сюжет всесвітньо відомий телеканал

Ще 11 травня в університет нафти й газу приїхав журналіст телеканалу “Аль-Джазіра”, аби зняти сюжет про виш і його роль у розвитку енергетики в Україні та світі.

У сюжеті також розповідається про Наукове містечко “Нова енергія”, яке має чималий досвід освіти для дітей задля зміни енергетичної ситуації в державі, інформують “Вікна” з посиланням на “Галку”.

Відеоматеріал для “Аль-Джазіри” готував Хатем Кхандір – аспірант університету нафти і газу та майбутній кандидат економічних наук. Він записав інтерв’ю з ректором ІФНТУНГ Євстахієм Крижанівським та проректором вишу Максимом Карпашем. Науковці проаналізували ситуацію в Україні та перспективи її енергонезалежності.
За словами проректора Максима Карпаша, місія університету полягає у тому, щоб “вчити і досліджувати, досліджувати і вчити”. Прикладом цього є карта сонячної інсоляції Прикарпаття, яку уклали науковці ІФНТУНГ. На її основі вчені дали рекомендації щодо відновних джерел енергії для області та для окремих об’єднаних територіальних громад.


У науковому містечку “Нова енергія” кореспондента міжнародного каналу зацікавив досвід освіти для дітей, яка може стати запорукою зміни енергетичної ситуації в нашій державі. Йдеться про зміни поведінки людей, адже в Україні реалізовується досвід країн Європи, коли екологічна свідомість молодих людей та їхній запит на нові моделі поведінки перевертає політичну та економічну ситуацію в країні загалом.

Читайте також:  Конкурс перукарів, кольоровий забіг та богатирський турнір: стало відомо, як Франківськ святкуватиме День молоді

Шукайте деталі в групі Facebook