facebook

Після восьмих пологів померла багатодітна мати

У Волинській області після народження восьмої за ліком дитинки у жінки відмовили нирки. Біда навідалася в родину із села Березовичі, що у Володимир-Волинському районі, пише видання «Волинь».



Осиротіло восьмеро дітей. Наразі не відомо, що саме спричинило смерть волинянки. Жінка народжувала у Володимир-Волинському пологовому будинку. Немовля з’явилося на світ здоровеньким, а от у 44-річної породіллі почалися ускладнення. Пацієнтку перевели до реанімації обласної лікарні, а звідти – у Луцьку міську для проведення гемодіалізу. Проте, незважаючи на зусилля луцьких медиків, маму вісьмох дітей не врятували. У рідному селі вважають, що призвідці трагедії – халатні районні лікарі, адже були вихідні, і їй не приділили належної уваги.

Головний лікар Володимир-Волинського територіального медичного об’єднання Олександр Клачук не коментує смерть пацієнтки. А очільник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк завіряє: призначать внутрішнє службове розслідування. Ситуацію детально вивчить спеціальна комісія, яку скличуть найближчими днями, бо такі неординарні випадки вимагають реакції. За словами посадовця, наразі звернення від родини померлої про халатність чи вину медиків до управління не надходило. Якщо ж такі скарги будуть, зокрема і до правоохоронних органів, – подію розслідуватимуть як кримінальну справу.

Читайте також:  На очах у тисячі вірян на лавочці у сильний мороз помер 53-річний чоловік

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.