facebook

Возз’єднати родини українських заробітчан в Італії стане простіше

У Національному університеті «Львівські політехніка» триває міжнародний симпозіум «Возз’єднання родини: контекст української міграції до Італії». Обговорюють практичні поради, як легше возз’єднати сім’ї наших заробітчан.

Нині наша країна переживає четверту хвилю міграції українців до Італії. Заробітчани виїжджають, а члени їхніх сімей залишаються тут. Аби показати легші і простіші шляхи для возз’єднання родин, до Львова з’їхалися представники наших та італійських урядових і громадських організацій.

В Україні безкоштовну консультацію і допомогу у процедурі возз’єднання надає благодійний фонд «Запорука». До них можна звертатися у Львові за адресою Івана Франка, 15. В Італії цим займається асоціація «Patronato ACLI».

«На симпозіумі присутні наші гості з італійської організації Patronato ACLI. Вона в 20 країнах надає практичну підтримку мігрантам і дуже активну підтримку українським мігрантам. Вже 5 років ми допомагаємо завдяки цій організації отримувати пенсії за час роботи в Італії і надаємо підтримку в процедурах возз’єднання сім’ї», ‒ розповідає керівниця проектів благодійного фонду «Запорука» Ярина Хомцій.

«Зараз італійці нам показують приклад любові до простої людини. Вони проводять такий проект ще з 10 країнами, це велике свідчення того, наскільки вони поважають людину, не зважаючи на її національність. Ми маємо вчитись того. Але оскільки ми дуже тямущі, ми згадаємо, що у центрі нашої уваги має бути людина», ‒ додає дружина міського голови Львова Катерина Кіт-Садова.

Читайте також:  В Італії придумали новий штраф для туристів: яке порушення обійдеться в 60 тисяч євро

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.