facebook

У зоні АТО покажуть техніку часів Другої світової



З нагоди відзначення 70-ї річниці Дня Перемоги із Києва в зону АТО відбудеться автопробіг техніки часів Другої світової війни під девізом “Перемога заради миру!”

384711177

Про це розповіли його організатори представники управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України та Національного військово-історичного музею України.

“Це пілотний проект, започаткований Збройними силами України за ініціативою Національного військово-історичного музею України. І зараз ми об’єднались для того, щоб вшанувати пам’ять героїв Другої світової війни, наших дідів, які, незважаючи на національність, місце народження та проживання, стали на захист Батьківщини і захистили нашу рідну землю від «коричневої чуми» ХХ століття”, – сказав начальник управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України полковник Олексій Ноздрачов.

За його словами, автопробіг проходитиме майже протягом цілого наступного тижня за підтримки підрозділів Збройних Сил України, міських та державних адміністрацій Донецької області.

Автопробіг пройде в шести крупних містах на сході України.

“На техніці часів Великої вітчизняної війни ми плануємо відвідати шість основних крупних міст та інші населені пункти, які знаходитимуться на маршруті руху автоколони”, – повідомив керівник проекту Леонід Бондар.

Він додав, що наразі до участі планується залучити 4 зразки історичної техніки. Зокрема, у пробігу візьмуть участь два мотоцикли М72, вантажівка ГАЗ-63 і позашляховик Volkswagen Kubelwagen.

Автопробіг стартує в ніч на вівторок з кіностудії Довженка в Києві і пройде через Слов’янськ (5 травня), Краматорськ (5 травня), Красноармійськ (6 травня), Зелене Поле (6 травня), Волноваху (7 травня) та Маріуполь (8-9 травня).

джерело www.ukrinform.ua/ukr/news/u_zoni_ato_vidbudetsya_avtoprobig_tehniki_chasiv_drugoii_svitovoii_viyni_2049797

Читайте також:  Українських військових атакували фейковими СМСками про "10 грн на АТО"

Шукайте деталі в групі Facebook