facebook

“Йти з малятами нікуди, квартиру обіцяють тільки в грудні”: 17-річна мама мікро-трійні

Виходили з 800 грам до двох кілограм

Маленькі Мирослава, Домініка і Стефанія мирно сопуть в ліжечках в палаті своєї мами Віки. Маляток одна за одною перевели з peанімації днями. Медсестри посміхаються: дружно виходили крихт, які наpодилися трохи менше двох місяців тому і важили по 800-1300 грам. Тепер вага кожної прямо таки “богатирська” – близько двох кілограмів, набирали поступово, не обійшлося без спеціальних препаратів. Але, на щастя, ніяких ускладнень у дівчаток немає, і їх саме час виписувати. Однак їх юній мамі від цього нітрохи не весело. Дівчині просто нікуди йти, пише КП в Україні.

Про житлову проблему було відомо відразу ж після наpодження дівчаток: повертатися в маленький будиночок Вікіної бабусі в Верхньодніпровську і тоді, і зараз – не вихід, умови не дозволяють. Але тоді дівчина думала лише про здоров’я дочок, адже вони наpодилися недoнoшеними, на шостому місяці вaгiтності. 18-річний батько маляток відмовився від них, як тільки дізнався про трійню. І більше ніяких звісток про себе не подавав.

– Ні, не з’являвся і не дзвонив, – розповіла виданню юна мама. – Але я ж тоді ще сказала, що мені нічого від нього не треба. Світ не без добрих людей, мені весь цей час дуже допомагають. Головне, що з дівчатками все добре, вони здоровенькі, вже самостійно їдять.




Допомагають всім світом

На допомогу Віці прийшло чимало небайдужих. Вони організували цілу групу підтримки в соцмережах. Відгукнулися навіть люди з інших областей. Наприклад, сучасну “потрійну” коляску подарувала жінка з Одеси. Тепер же всі дружно намагаються знайти для неї опалюване житло, оскільки пошуки Вікторії в цьому напрямку поки що безрезультатні.

Читайте також:  Там було пекло! В Тернополі загорівся величезний завод з людьми...

– Місцева влада обіцяє дати квартиру в грудні, але до цього теж нам треба десь жити хоча б пару місяців, а жити ніде, – зітхає дівчина. – Я готова на час знімати житло. Головне, щоб там було тепло і було місце для всіх нас.

Віка – родом з Луганської області, і переїхала на Дніпропетровщину до бабусі в 2014-му. Мама дівчини залишилася на окyпoваній території, у неї самої однорічна дитина. Тому розраховувати молодій мамі доводиться тільки на себе і на тих, хто небайдужий до чужої біди.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.