facebook

21-річного воїна АТО можуть депортувати до Росії

Аби Тимофія не видали Росії, він має сам поїхати і зробити в РФ паспорт.


21-річного морського піхотинця Тимофія Волостнова, який від 2016 року захищає Україну, можуть депортувати до РФ через прострочений паспорт юнака. Міграційна служба не може видати дозвіл на його проживання в Україні без документа.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Аби Тимофія не видали Росії, він має сам поїхати і зробити в РФ паспорт. В такий абсурд важко повірити, але такі українські закони, і міграційна служба у Бердянську розводить руками. “Воює проти тієї сторони, на нашому боці – і ми його просимо за діючим законодавством ці два документи: діючий паспорт і довідку, що не судимий і не під слідством”, – розповів начальник відділу ДМС у Бердянську Євген Василенко.

Мама хлопця переїхала в Україну в 2008 році, сам Тимофій закінчив школу в Бердянську й пішов добровольцем на фронт, а потім у ЗСУ. Хлопець готовий воювати за незалежність України і далі, але тільки щоб його не видали Росії. “Я готовий, головне – щоби мене зробили легальним. Статусу у мене немає. Все рівно я є незаконним добровольцем у лавах ЗСУ”, – каже Волостнов.

Побратими морпіха шоковані, бо Тимофій пройшов відбір і потрапив в елітний підрозділ. Два роки війни, смертей побратимів – невже це все марно? “Він мою спину прикривав кожного дня. Єдиний, кому я довіряв – ми з першого дня разом. Що його там чекає”, – каже боєць із позивним “Білий”. Поки тягнеться судова тяганина, бійця відкликали з передової, де кожна людина на вагу золота. Позиція Тимофія – це станковий протитанковий гранатомет. “Ось на рівні міждержавному виглядає, що за нас люди воюють, за нашу ідею, за нашу державу, повірили в наші ідеї, повірили в наші праві діла, а ми не цінуємо їх, не боремось за них”, – каже військовослужбовець “Вуйко”.

Читайте також:  "Сіль – це новий біткоін". Соцмережі відреагували на заяву в ефірі "Первого канала" РФ, що українці розплачуються в маршрутках сіллю

У Міноборони кивають на депутатів – ті давно вже мали прийняти закон про легалізацію добровольців, але дійшли лише до першого читання. Для Тимофія ж час – основний ворог. Кремлю ще один український патріот, як подарунок, тож Тимофій особисто просить президента про допомогу. “Пане Президент, у меня проблема з документами, як громадянина Росії. У мене є військовий квиток, є участь в АТО, у мене є медаль від Вас за участь в АТО, але зараз на мене чекає видворення з країни. Ви можете на це вплинути, і я хочу просити про допомогу”, – каже хлопець, який захищає Україну.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.